Start / Fritid och kultur / Nyheter fritid och kultur / Gömda platser-kulturfest i Vallentuna 12-21 oktober

Gömda platser-kulturfest i Vallentuna 12-21 oktober

Nu är kulturfesten igång! Mellan den 12-21 oktober har du chansen att upptäcka Vallentuna på nytt genom ett extra fullspäckat schema av kultur, konst, evenemang och upplevelser. Kulturveckan bjuder bland annat på konserter, fotoutställningar, barnteater, föredrag och en ljuspromenad med inslag av väsen och nycirkus med interaktiva äventyr!

Gömda platser arrangeras av Vallentuna kommun i samarbete med föreningar, kyrkor och andra aktörer. Tanken är att belysa hela Vallentuna och det rika kulturliv vi har. Kommunen är stor och det finns många gömda platser att hitta på nytt – både inre och yttre. Vad sägs till exempel om upplevelseprojektet i Markim-Orkesta, som invigs under kulturveckan, och som tar dig på en resa tillbaka i tiden genom ny digital teknik. Eller kulturskolans elever som på olika sätt har tolkat sin syn på temat genom konst kopplat till musik. För den som törstar efter historia anordnas guidade visningar på Vada sjökullar och Klockareborg. Dessutom bjuder veckan på både jazz, allsång och opera.

Gömda platser äger rum mellan den 12 till 21 oktober. Under veckan kommer även vinnaren av fototävlingen ”Min gömda plats” att presenteras på Vallentuna Kulturhus. Hela programmet finns att hitta på www.upplevvallentuna.se/gomdaplatser.

Varmt välkomna!

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats