Start / Fritid och kultur / Nyheter fritid och kultur / Kvarnbadet öppnar sommaren 2020 – men med anpassningar

Kvarnbadet öppnar sommaren 2020 – men med anpassningar

Kvarnbadet kommer att öppna för allmänheten 5 juni och redan 25 maj öppnar badet för morgonsim. Anledningen är att kommunen vill kunna erbjuda aktiviteter som bidrar till folkhälsa och ge möjlighet till rekreation på hemmaplan. Det kommer dock att finnas vissa begränsningar i antalet samtidiga besökare.

Då många kommer semestra på hemmaplan denna sommar vill Vallentuna kommun hitta ett hållbart sätt att öppna Kvarnbadet och möjliggöra för rekreation på hemmaplan. För att detta ska vara möjligt har kommunen genomfört vissa anpassningar och behöver även hjälp av Kvarnbadets besökare för att det ska fungera.

– I dessa tider är idrott och motion utomhus en möjlighet att träna säkert. För att vi ska kunna ha Kvarnbadet öppet i sommar gäller att följa de regler som gäller i samhället – håll avstånd och tvätta händerna. Stanna hemma om du känner dig det minsta sjuk. Hjälps vi åt med detta är chansen större att Kvarnbadet kan hållas öppet de flesta dagarna i sommar. Simma lugnt, men säkert, säger Lars Carlsson (C), ordförande i fritidsnämnden.

Max 500 personer på badet samtidigt

Efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten kommer det att finnas en begränsning om max 500 personer på Kvarnbadet samtidigt. Det innebär att besökare inte alltid är garanterade att komma in på badet. Om begränsningarna om 500 personer eller att hålla avstånden inte respekteras av besökarna, kan Kvarnbadet behöva stänga för säsongen.

Polisens förbud mot att fler än 50 personer samlas omfattar inte denna typ av utomhusverksamheter. Även i en bassäng är det dock viktigt att hålla avstånd för att undvika direkt smitta mellan personer. Att smittas via badvattnet bedöms inte som trolig.

I dag har vi inga besked om det är möjligt för besökare 70 år och äldre och andra riskgrupper att besöka badet. Vi bevakar och följer den frågan löpande.

Tillfälliga omklädningsrum utomhus

Omklädningsrum och inomhusduschar kommer att vara stängda, men toaletterna kommer att vara öppna. Tillfälliga utomhusomklädningsrum kommer att byggas och utomhusduscharna är öppna. Kommunen uppmanar besökarna att duscha och tvätta sig hemma före besök.

Det kommer att finnas skyltar som uppmanar till att hålla avstånd och tydliga markeringar på marken. Lekutrustning som bollar och badleksaker kommer inte att lånas ut på grund av risken för smitta. Det är tillåtet att ta med egna leksaker. Kanoter kommer fortsättningsvis att hyras ut.

Sommaren 2020 fyller Kvarnbadet 50 år. Det stora firandet kommer att skjutas upp till nästa år, men någon form av digitalt firande kommer att genomföras.

Säsongskort kan komma att återbetalas

Säsongskort kommer att säljas på Vallentuna kommuns kontaktcenter där du kan betala med Swish. Under perioden 25 maj till 5 juni klockan 9.00-17.00 går det även att köpa säsongskort på Kvarnbadet med Swish, kort och kontanter. På grund av restriktioner om max 500 personer samtidigt på badet är du inte garanterad tillträde även om du har köpt säsongskort.

Om kommunen behöver stänga Kvarnbadet tidigare under sommaren kan en återbetalning av köpta säsongskort bli aktuell.
Återbetalningens storlek ser ut så här:
- 75% om vi stänger under perioden fram till 30 juni
- 50% om vi stänger i 1 - 31 juli
- 25% om vi stänger från 1 augusti och framåt

Kvarnbadet öppnar för allmänheten 5 juni och stänger 30 augusti.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats