Start / Fritid och kultur / Nyheter fritid och kultur / Meningsfull fritid i sommar

Meningsfull fritid i sommar!

Vad vill du göra i sommar? Göra volter, paddla kajak, träna kondition, vandra, LANa, bada, fiska, grilla, gå på bio eller bara hänga?

Sommarlovet 2020 blir kanske inte ett helt vanligt lov. Corona-pandemin har påverkat hela samhället och kommer fortsätta göra det en tid framöver. Men i Vallentuna kommun kommer det finnas massor att göra för dig som ung!

Kanske vill du börja din sommar med en äventyrsvecka där naturparkour, kajakpaddling och GPS-quiz står på schemat? Friluftsfrämjandets helpäckade vecka är helt gratis.

Två personer som paddlar kanot

Den självklara mötesplatsen för dig mellan 13-18 är såklart våra fritidsgårdar som i år har närmare 70 planerade aktiviteter. Det blir allt ifrån att paddla och tälta till brännboll och picknick.

Vill du utveckla din styrka i sommar? Korpen Vallentuna kommer vid fem tillfällen arrangera gratis träningspass med både bootcamp, boxfys och tabata.

Mer sugen på att träna på egen hand? Uppe på Vallentuna IP kommer löparbanorna vara bokade för allmänheten varje tisdag, onsdag och lördag. Sen finns såklart både våra motionsspår och utegym som är öppna jämt!

En blå bil med en tunna på taket

Kör du EPA? Då har du nog redan koll på alla sköna vägar i Vallentuna kommun, men kanske finns det något du har missat? Kolla in dessa turer som tar dig runt i hela kommunen. Glöm heller inte att dyka upp på haket för Pimp your ride den 15 augusti.

Filmsugen? Schemat är fullproppat med storbildsfilm i sommar. Du kan dessutom producera din egen film och visa upp denna i Vallentuna kulturhus 27 juni.

Eller ligga i en hängmatta med en spännande bok? Biblioteket har öppet och har dessutom flera aktiviteter att både göra hemma och på plats i kulturhuset.

Till sist har vi i Vallentuna kommun djupa skogar, vackra sjöar, långa vandringsleder, spännande historiska platser och fina vägar att cykla på.

Ja du hör ju... I sommar kommer det hända väldigt mycket – pandemin till trots. Ovan nämna aktiviteter och många fler hittar du här. Dessutom är det mesta gratis.

Sommarens kalender

På upplevvallentuna.se finns en massa aktiviteter samlade! Det mesta är gratis och för en del behövs inte ens föranmälan. 

Till sidan...

Ungdomar som grillar
Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats