Start / Fritid och kultur / Nyheter fritid och kultur / möjligheten till MTB-led utreds

Nu ska möjligheten till MTB-led utredas!

BTM-cyklister

De senaste åren har intresset för cykling ökat dramatiskt. Ett intresse som varit på uppgång länge är stigcykling, så kallad mountainbikecykling (MTB-cykling). Nu har Fritidsnämnden beslutat att utreda möjligheterna till utveckling av mountainbikespår i Vallentuna kommun!

Det stigande intresset kring MTB syns tydligt i Vallentuna, särskilt genom ett ökat antal inkomna förslag gällande utveckling av möjligheterna till anläggandet av MTB-spår. Det märks också genom att egenbyggda anläggningar i skogarna i Vallentuna ökar i antal och storlek.

Den 27 augusti arrangerade Vallentuna kommun tillsammans med Riskful Play en dialogworkshop för mountainbikeintresserade i Vallentuna. Det kom närmare 50 deltagare och representationen av åldrar var stor. Under dialogmötet framkom att det saknas bra spår för cykling i Vallentuna kommun och att åkarna önskar utrymme att utöva sitt intresse utan att störa andra.

Nystartad förening

I och med det stora intresset har nu en grupp gått samman och startat en förening - Vallentuna MTB-Park. Det är tillsammans med denna förening utredningen kring möjligheten att skapa ett MTB-spår i Vallentuna kommun nu kommer göras, inom projektet Riskful Play.

 

Kontakta Vallentuna MTB-park

Vill du också engagera dig för utvecklingen av MTV-spår i Vallentuna? Kontakta föreningen Vallentuna MTB-park, aningen via deras instagramkonto eller på mejl vallentunamtbpark@gmail.com.

Länk till föreningens instagram

Ett MTB-styre i skogen. Andra cyklister syns suddiga i bakgrunden.
Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats