Start / Fritid och kultur / Nyheter fritid och kultur / Naturens och Idrottens dag och SM-final i parkour 2023

Naturens och Idrottens dag och SM-final i parkour

OBS! Ny starttid för SM-final i parkour kl. 12.

Lördagen den 26 augusti 2023 kl. 11.00–16.00 arrangeras Naturens och Idrottens dag på Vallentuna idrottsplats. Naturens och Idrottens dag är ett samarbete mellan Vallentuna kommun, det lokala föreningslivet samt privata aktörer. I år genomförs även SM-final i parkour kl. 12 på samma plats. Dagen innehåller många roliga aktiviteter och bjuder också på härliga möten.

– Vi vill bygga upp intresset för aktivitet, motion och idrott genom att erbjuda ett stort och varierat utbud under dagen. Och att vi i år dessutom har förmånen att ha SM-final i parkour på plats är helt fantastiskt. Sverige tillhör toppnationerna, så SM håller hög kvalitet, säger Ahmed Al-Breihi, projektledare för Naturens och Idrottens dag på Vallentuna kommun och också ordförande i Gymnastikförbundets kommitté för parkour.

Mer rörelse för invånarna

Syftet med dagen är bland annat att uppmärksamma föreningslivets betydelse för barn, ungdomar, vuxna och seniorer samt att få fler Vallentunabor att röra på sig.

– Naturens och Idrottens dag är såväl en inspiration för rörelseglädje som en mötesplats för den viktiga folkhälsan. Det är ett bra tillfälle att visa våra invånare det breda utbudet som finns för en meningsfull fritid i Vallentuna, säger Ylva Mozis (L), ordförande i fritidsnämnden.

Det välbesökta evenemanget lockar varje år besökare i alla åldrar, inte bara Vallentunabor utan även besökare från andra kommuner. Idrottens dag har genomförts på Vallentuna idrottsplats sedan 2013. Från början stod endast ett fåtal föreningar, med verksamhet på just Vallentuna idrottsplats, för värdskapet.

– Förra året hade vi hela 35 utställare som lät besökarna prova på allt från att styra modellflygplan, lära sig att göra upp eld, spela fotboll, rida och orientera till att sjunga, dansa och spela instrument. Unikt för i år är att det även kommer att erbjudas workshops för nybörjare i parkour av några av världens bästa utövare, säger Ahmed Al-Breihi.

En bredd av aktiviteter

Inför sommaren 2019 justerades namnet från Idrottens dag till Naturens och Idrottens dag för att lyfta upp den bredd av aktiviteter som finns i kommunen och för att fler verksamheter ska känna sig inkluderade att delta. Förhoppningen är att rekrytera fler medlemmar och ledare till Vallentunas många föreningar.

På plats finns flera kommunala verksamheter, bland annat Kultur Vallentuna, Bibliotek Vallentuna och Vallentuna Kulturskola.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats