Start / Fritid och kultur / Nyheter fritid och kultur / Nu sätter vi Vallentuna på den svenska discgolfkartan

Nu sätter vi Vallentuna på den svenska discgolfkartan

Den 17 juni kl 17 invigs äntligen Vallentunas fullstora discgolfbana! Unikt för denna 18 hålsbana är kopplingen till Vallentunas rika historia. I samband med din discgolf-runda kommer du att kunna uppleva fornlämningar och berättelserna knutna till dessa på nära håll.

Discgolf är en av världens snabbast växande sporter och det är inte svårt att förstå varför. Det är en rolig, social och utmanande sport där alla kan vara med oavsett ålder, ekonomi eller teknisk skicklighet. Lägg därtill naturupplevelser, avkoppling och gott om motion.

Vallentunas nya discgolfbana kommer erbjuda allt det som hör sporten till och än mer. Genom rörelse i en rik kulturmiljö vill Vallentuna kommun tillsammans med Riskful Play bjuda till annorlunda och spännande träning som kombinerar idrott och kultur.

I samband med invigningen den 17 juni klockan 17 kommer du äntligen få spela hela banan! Dessutom kan du få tips på teknik, delta i gratis workshopar samt tävla om fina priser. På plats finns också fritidsförvaltningen, Vallentunas politiker, Vallentuna Discgolf och Riskful Play som gärna pratar med dig om Snapptunafältet och platsen utveckling.

– Intresset för discgolf växer i hela Sverige och det är väldigt roligt att Vallentuna nu får en riktigt kvalitativ och dessutom för Stockholm helt unik bana i och med dess placering i denna historiska miljö. Att kunna erbjuda en 18-hålstävlingsbana med denna standard mitt i ett fornminnesområde sätter verkligen Vallentuna på den svenska discgolfkartan, säger Lars Carlsson(C), fritidsnämndens ordförande.

– Vi har arbetat nära målgruppen och tillsammans med föreningslivet tagit fram en unik, utmanande bana. Det känns väldigt roligt att Vallentunas invånare och besökare nu kan få uppleva allt denna sport erbjuder på en sådan vacker och historisk plats, säger Ahmed Al-Breihi, projektledare Riskful Play.

Snart kan du, din familj, vänner, kollegor med fler uppleva discgolfen och allt den har att erbjuda här på hemmaplan. Varmt välkomna önskar Vallentuna kommun, Riskful Play och Vallentuna Discgolf!

Välkommen på invigning

Den 17 juni klockan 17.00 invigs discgolfbanan.

Under invigningen kan du få tips på teknik, delta i gratis workshopar samt tävla om fina priser. På plats finns också fritidsförvaltningen, Vallentunas politiker, Vallentuna Discgolf och Riskful Play som gärna pratar med dig om Snapptunafältet och platsen utveckling.

Varmt välkommen! 

Om evenemanget på upplevvallentuna.se

Discgolf i Vallentuna
Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats