Start / Fritid och kultur / Nyheter fritid och kultur / Nu startar bygget av en aktivitetsyta vid Mega

Nu startar bygget av en aktivitetsyta vid Mega

I början av maj 2020 startar bygget av en rörelse- och aktivitetsyta på baksidan av fritidsgården Mega, precis intill Vallentuna gymnasium. Kommunens ungdomar har fått lämna förslag på aktiviteter, bland annat via workshops, och deras främsta önskemål – parkour, skate och kickbike – kommer att finnas på platsen.

– Ungdomarna är också välkomna att delta i själva byggandet, vilket är en del av Riskful Plays arbetssätt för att ytterligare engagera dem. Det kommer alltid att finnas byggledare på plats, som ser till att arbetet sker i en trygg miljö, säger Ahmed Al-Breihi, projektledare Riskful Play.

Anläggningen kommer även att stå öppen för allmänheten. Den är anpassad för både nybörjare och den som har lite erfarenheter sedan tidigare. Familjeaktiviteter kommer också att erbjudas, till exempel "Familje-skate" och "Familje-parkour".

Invigningen av anläggningen vid Mega, Gymnasievägen 5, sker den 15 juni 2020.

Sommarjobb på anläggningen

I sommar erbjuds unga mellan 15-25 år att sommarjobba som aktivitetsledare för att inspirera och hålla workshops för andra barn och ungdomar. Dessa jobb söker du senast den 15 april 2020 via länken nedan. Jobben är inte en del av de 100 sommarjobb som kommunen erbjuder ungdomar som har fyllt 16 år senast den 15 juni, men inte har hunnit fylla 19 år innan den 14 augusti 2020.

Projekt Riskful Play

Syftet med Riskful Play är att ge barn och unga bättre rörelseytor samt förändra synen på hur dessa ytor anläggs. Genom att stärka barns och ungdomars självförtroende får de kontroll över sina fysiska och mentala förmågor. På samma sätt som de utvecklar sina motoriska och mentala egenskaper när de utmanas i miljöer som triggar leklust och nyfikenhet. Liknande ytor som den vid Mega kommer att byggas på andra platser i kommunen för att bidra till mer spontan rörelse samt för att ta reda på vilka aktiviteter som efterfrågas.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats