Dags att prata MTB!

Det har kommit in många önskemål om att utveckla MTB i Vallentuna kommun. Tillsammans i projektet Riskful Play bjuds nu alla som är intresserade av frågan in till en workshop den 27 augusti. 

Oavsett om du är frälst, nybörjare eller nyfiken är du välkommen till mötet. Workshopen är till för alla som vill vara med och bolla hur vi skulle kunna utveckla MTB i Vallentuna. Målet att det ska finnas något redan från 2021.

Vad är MTB? 

MTB är en förkortning av mountainbike som egentligen är en cykeltyp, anpassad för cykling i lite svårare terräng. Mountainbiken sägs ha sitt ursprung i USA på 1970-talet när några cykelentusiaster ville utforska terrängen bredvid landsvägen.

Numera består mountainbike av många olika discipliner, från sprint till långlopp. OS-disciplinen och den största är cross country olympic (XCO), ganska närbesläktat har vi långlopp, cross country marathon (XCM) och sprint, cross country eliminator (XCE). Bland de mera fartfyllda grenarna hamnar downhill (DHI), enduro (END) och 4X. 

Vad är projektet Riskful Play? 

Riskful Play är en satsning av Vallentuna kommun, Korpen Vallentuna, Arvsfonden och Riksidrottsförbundet för att möta barn och ungas behov av rörelse som triggar leklust och nyfikenhet.

Mer om projektet kan du läsa här. 

Anmäl dig här

Datum: 27 augusti 2020
Plats: Vallentuna IP (samling utanför grinden)
Tid: Kl 17.00 – 18.00

Pga rådande Covid-19 önskar vi att du anmäler dig för att vi ska hålla koll på antal och eventuellt byta plats om vi blir för många.

Till anmälan

MTB i skogen
Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats