Start / Fritid och kultur / Nyheter fritid och kultur / Så lyser vi upp vintermörkret i Vallentuna

Så lyser vi upp vintermörkret i Vallentuna

Nu har Vallentuna svidat om till julskrud! Med vår julbelysning sprider vi julstämning och lyser upp mörkret. Belysningen ökar även tryggheten för våra invånare och är ett viktigt inslag under vår mörkaste årstid.

Idag, torsdag 8 december, monterades årets nyhet i vår vinter pop-up park, en lysande hjärtbänk. Vår nya kommunstyrelseordförande Johan Skog och kommundirektör Annika Hellberg var med på plats för att provsitta vår nya bänk.

– Vi vet att vår julbelysning är ett uppskattat inslag i mörkret som bidrar både till trygghet och trivsel, berättar Johan Skog, kommunstyrelsens ordförande. Jag hoppas våra Vallentunabor hittar hit för en välförtjänt paus i julförberedelserna.

Annika och Johan tittar på det lysande hjärtat

Johan provsitter hjärtbänken

Porträtt av Johan och Annika framför julbelysningen

Spara på elen

För att hålla nere elförbrukningen består all vår julbelysning utomhus av energisnåla LED-lampor. Våra julgranar och vår vinter pop-up park är tända dygnet runt men övrig belysning är bara tänd när gatubelysningen är tänd. Ljusbollarna i träden i Vallentuna centrum kommer att vara släckta.

– Med hjärtat vill vi sprida ljus, hopp och glädje, säger Annika Hellberg, kommundirektör. Vi har valt att låta julbelysningen utomhus sitta uppe, men där vi kunnat har vi begränsat tiden den lyser och bara använt oss av LED-lampor.

Julbelysning i kommunens utemiljöer

  • Pop up-park i centrala Vallentuna med lysande hjärta
  • Julbelysningsdekoration på belysningsstolpar i biblioteksparken
  • Lysande rådjur i gröna rundeln framför entrén till Korallen
  • Julgran vid Karby torg, Kårsta torg, Bällstabergs torg, Tuna torg, Korallen och Väsbygården.
  • Ljusbollar i tre träd i centrala Vallentuna (släckta)
Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats