Start / Fritid och kultur / Nyheter fritid och kultur / Stort grattis till Rafael Moldovan!

Stort grattis till Rafael Moldovan!

Med motiveringen: "Med glädje och stolthet tillkännager vi vinnaren i årets Funkisfestival i Vallentuna. Denna person har visat stark publikkontakt med sin artistiska glädje, äger scenen och har lyckats fånga och charma publikens hjärtan med sin energi och sina moves i sitt framträdande. Årets vinnare är Rafael Moldovan!" tog Rafael hem Vallentunas deltävling i Funkisfestivalen, trots hård konkurrens från tio andra duktiga artister.

Juryn hade ingen lätt uppgift, men de njöt verkligen av alla fina framträdanden. Rafael sjöng låten "Anyone" och kompades av orkester med lärare från Vallentuna kulturskola.

Vallentuna Teater var fullsatt till sista plats och publiken bjöds på en fantastisk show lördagen den 28 januari 2023. Deltävlingen livesändes och livesändningen kan du se i efterhand, se länk nedan, till och med söndagen den 12 februari 2023.

Semifinal på Nalen

Nu ser vi fram emot våren, då Rafael ska möta andra representanter från kommuner över hela Sverige i finalerna. Mer information kommer under våren 2023.

Om Funkisfestivalen

Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Tävlingen ägde rum första gången år 2011 och blev genast en succé. Sedan dess har det blivit ett årligt återkommande evenemang. Funkisfestivalen drivs av föreningen Funkisglädje där Vallentuna kommun är medlemmar.

Målet med Funkisfestivalen är att skapa ett arrangemang som leder till att så många personer som möjligt med intresse för att sjunga ska få möjlighet att stå på scen och delta på sin egen nivå.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats