Start / Fritid och kultur / Nyheter fritid och kultur / Tränarutbildning för unga

Tränarutbildning för unga

Som tränare inom idrotten har du ett värdefullt uppdrag. Ett uppdrag som ger dig massor av energi och upplevelser. Du får möta en mängd olika människor och får möjlighet att utvecklas både som tränare och människa. I din tränarroll kan du hjälpa andra att växa och utmanas i sin idrottsutövning.

Vallentuna kommun arrangerar en tränarutbildning för dig som vill bli tränare, eller nyligen har blivit, oavsett vilken idrott du är engagerad i. Den ger dig en bra grund att utgå ifrån i din fortsatta tränarroll. Utbildningen riktar sig till dig som är 16-21 år gammal.

Utbildningen är gratis och är ett samarbete mellan RF-SISU Stockholm och Vallentuna kommun.

Till anmälan 

Mål och syfte

Under utbildningen kommer du att få lära dig grunderna inom ledarskap. Lära dig hur du skapar goda förutsättningar för att de aktiva ska bli motiverade och få möjlighet att lära och växa som människor och idrottare.

Vi kommer under utbildningen att blanda teoretiska pass med praktik med rörelserepertoar och ge exempel på träningar som är anpassade för den målgrupp som du kan leda.

Vi vill att du som tränare ska få ett bra stöd, känna dig trygg och bli inspirerad till att skapa egna träningar där de aktiva mår bra, har roligt och utvecklas.

Var, när, hur?

Träff 1, söndagen den 23 januari, kl.10.00-14.00

Ledarskap, pedagogik, barns psykiska & fysiska utveckling samt grunderna i träningsplanering.

Träff 2, söndagen den 6 februari, kl.10.00-14.00

Inkluderande ledarskap för idrottare med NPF och Kost & ledarskap.

Båda tillfällena genomförs i Stora mötesrummet i Vallentuna Kulturhus och danssalen i Vallentuna gymnasium.

Få stöd av en mentor

Vi önskar att det från föreningen som du tillhör finns en vuxen tränare eller ledare som kan vara din mentor. Någon som kan stötta och följa upp så att du klarar och lämnar in de uppgifter som du får under utbildningen. Meddela vem din mentor kan vara när du anmäler dig.

Om du inte tillhör en förening så kan du om du vill, fråga en annan vuxen om mentorskap. Annars går det bra att delta utan mentor också.

Övriga frågor

Om du undrar något om utbildningen så är du välkommen att höra av dig till annika.wegnebring@vallentuna.se

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats