Ung Kulturnatt

Fredagen den 1 oktober 2021 bjuder Vallentuna kommun in ungdomar och unga vuxna, 15-21 år, till ett nytt kulturevenemang med bland annat liveband, dans och scenframträdanden i form av spoken word. Platsen är Vallentuna Teater, Traversen och fritidsgården Mega på Gymnasievägen 4-5.

Kulturnatten, som genomförs fredagen den 1 oktober kl. 19-24, är en ny satsning för att nå äldre ungdomar och unga vuxna i åldrarna 15-21 år. Evenemanget består av ett antal programpunkter som upprepas flera gånger under kvällen, vilket gör det möjligt för fler ungdomar att ta del av utbudet. Programmet innehåller musik, dans, spoken word och två biofilmer.

– Det ska vara enkelt för ungdomarna att komma förbi och uppleva just det som de är intresserade av. Men förhoppningen är även att många ska inspireras av något de kanske inte kände till sen tidigare och att de gärna vill vara med och påverka kommande kulturnätter, säger Vesna Stanisic, kulturproducent.

Ung kulturnatt är ett samarbete mellan fritidsförvaltningens och kulturförvaltningens enheter och målet med evenemanget är att etablera en mötesplats för ungdomar och unga vuxna i kommunen och därmed skapa ett rikare och mer demokratiskt kulturliv även för den målgruppen.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats