Start / Fritid och kultur / Nyheter fritid och kultur / Vill du göra något spännande och lärorikt?

Vill du göra något spännande och lärorikt?

PARK – Polis, ambulans, räddningstjänst och kommun

Park är en kostnadsfri utbildning som riktar sig till dig som bor i Vallentuna kommun och är mellan 13- 20 år gammal. Som deltagare i PARK får du träffa poliser, räddningstjänst, ambulanssjukvårdare, fritidsledare och fältare för att lära dig mer om deras yrken.

Ungdomar och personal från de olika yrkena träffas varje onsdagskväll där man under åtta veckor får en unik chans att prova delar av blåljusens arbetsuppgifter och ta del av deras vardagliga arbete. Du får bland annat prova brandövningar, rökdykning, besöka ambulansstationen, hjärt-lungräddning, prova delar av polisens utrustning och mycket mer.

Syftet med PARK är att knyta kontakter med varandra och öka den ömsesidiga förståelsen. Där du som deltagare får insyn och förståelse för blåljusyrken så som polis, räddningstjänst och ambulans samtidigt som uniformsbärarna får möjlighet att lära känna er ungdomar.

Genom att delta i PARK får du kunskap om vad det innebär att jobba som till exempel polis eller brandman. Kanske blir du sugen på att utbilda dig till något av dessa yrken när du går utbildningen. PARK kommer att ge dig många värdefulla erfarenheter som är bra även att ha när du söker jobb i framtiden.

Har du några frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss.

Prova på vardagen som polis, brandman eller ambulanssjukvårdare

Anmäl dig nu till PARK utbildningen som hålls under hösten 2020. Mer information om utbildningen och anmälan hittar du här.

Anmäl dig här

polisbil

Fredrik Delden

Fältassistent

Tfn: 08-587 851 72 

E-post: fredrik.delden@vallentuna.se

Fältgruppen Vallentuna

E-post 
faltgruppen@vallentuna.se

Telefon
070-242 88 81 (endast vissa kvällar och helger)

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats