Kultur i förskolan

Varje år finns möjlighet för förskolor och familjedaghem att ta del av teater och spännande äventyr. Här presenterats de aktuella föreställningarna och hur du tar del av dessa. 

Teater för förskolan hösten 2018

Hösten bjuder i vanlig ordning på härlig teater!
De tre föreställningarna behandlar teman som vänskap, vardagsakrobatik och riviga mysterier.

Först ut, redan i mitten av september är Boulevardteatern med Hugo, en krokodil som inte har helt lätt att skaffa nya vänner.  I oktober kommer Teater Tre med sin föreställning Varför? Därför. Annars. Som bjuder på slapstik i vardagsmiljö. Till sist, när novembermörkret sänker sig, gästar Mittiprickteatern oss, med svängig jazz, svansar och morrhår i Klösiga katters klubb.

Barnteater anordnas vanligtvis under höst- och vårterminerna. En översikt över utbudet och information om bokning av biljetter skickas till förskolorna två gånger om året.

Inbjudan till förskoleteater
Läs mer om föreställningarna i vår
Här kan du hämta anmälningsblanketten

Kulturskolans interaktiva äventyr

Succén med Kulturskolans äventyr för 5,6-åringarna, fortsätter under hösten 2018 och våren 2019!

Under båda våra interaktiva äventyr, Äventyrsmysteriet och Rädda RymdRonja! kommer barnen till kulturskolan måndagar, i fyra veckor á ca 50 minuter. Varje tillfälle inriktar sig på ett tema, t.ex. prepositioner eller återvinning, vilket kan inspirera pedagogerna att jobba vidare med dessa på förskolan. Efter varje tillfälle får gruppen med sig en uppgift att utföra till nästa gång. Det kan exempelvis vara att rita något vi arbetat med under lektionen.

Här kan du läsa mer och boka plats

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats