Start / Kommun och politik / Nyheter kommun och politik / Att tänka på vid höga temperaturer

Att tänka på vid höga temperaturer

Just nu är det höga temperaturer ute, vilket också påverkar inomhustemperaturen. Tänk därför på att dricka mycket vatten, även om du inte känner dig törstig. Påminn gärna personer i din närhet om att få i sig vätska. Det gäller speciellt äldre och barn.

Befinner du dig inomhus är det bra att använda dig av gardiner, persienner och markiser för att skapa en svalare miljö. Välj gärna täckande och löst sittande kläder. Skydda huvudet med en hatt när du är utomhus och var i skuggan så mycket som möjligt.

Tänk också på att förvara mediciner svalare än 25 °C grader eller i kylskåp. Läs om förvaring på förpackningen.

Varningssignaler vid höga temperaturer kan vara förhöjd kroppstemperatur, puls, andningsfrekvens och nytillkommen yrsel och onormal trötthet. Muntorrhet och minskad urinmängd kan vara tecken på vätskebrist. Om du tar något läkemedel, t.ex. vätskedrivande, kan dosen behöva justeras. Kontakta 1177 för sjukvårdsrådgivning för specifika råd kring just din eller dina närståendes hälsa.

Ta gärna del av 1177:s tips om hur du bäst hanterar varma sommardagar genom att klicka på länken längre ner på sidan.