Start / Kommun och politik / Nyheter kommun och politik / Grannsamverkan skapar trygghet!

Grannsamverkan skapar trygghet!

Kommunen har en grannsamverkanbil som kör i Vallentuna för att förebygga inbrott. Genom en god grannsamverkan kan vi även tillsammans hjälpas åt att förebygga brott. Var t.ex. uppmärksamma om ni ser en främmande bil eller person i ert område. Hälsa gärna på de ni möter i ert närområde och ring polisen 11414 eller 112 vid pågående brott.

En god grannsamverkan innebär att du och dina grannar hjälps åt att få era bostäder att se bebodda ut även om ingen är hemma. Ni kan t.ex. informera grannarna även vid kortare resor eller arrangera så att lampor tänds och släcks, helst oregelbundet och bara när det är mörkt ute.

Nedan hittar ni fler tips på hur ni kan säkra er bostad när ni är bortresta.

Tack för er hjälp!