Start / Kommun och politik / Politik och demokrati / Dialog och påverkan / Inkomna frågor / Hur väljer jag grundskola och fritidshem?

Hur väljer jag grundskola och fritidshem?

I Vallentuna väljer du själv vilken skola du vill att ditt barn ska gå i. Skolvalet, till både förskoleklass och årskurs 7, pågår till och med måndagen den 11 februari 2019. Som vårdnadshavare fick du i början av januari information via brev om hur skolvalet går till. Informationen finns även att läsa via länken nedan.

Välj skola i e-tjänsten

Du gör dina val i e-tjänsten Skolvalssidan. Ditt barn har en garanterad plats i en kommunal grundskola i närheten av hemmet, men du kan också välja en annan skola för ditt barn i mån av plats. Senast 12 mars 2019 får du via e-post besked om vilken skola ditt barn har fått plats på.

Om du vill välja en fristående grundskola för ditt barn kontaktar du den skolan direkt. Du behöver också göra ditt val på Skolvalssidan.

Erbjudande om fritidshem

Om du behöver fritidshemsplats ansöker du om detta i samband med skolvalet. När du har fått besked om vilken skola ditt barn har fått plats på, kommer du att få ett erbjudande om fritidshemsplats.