Skyltprogram

Som kommuninvånare möts vi av skyltar av många olika slag, såsom kommungränsskyltar, byggskyltar, informationsskyltar, skyltar för upplevelser, besöksplatser, nöje och så vidare. På vissa ställen kan det också vara så att det saknas en del skyltar och vissa skyltar är inte kommunens men upplevs som om de vore det.

Vägen mot ett skyltprogram för Vallentuna kommun

Behovet av skyltar för kommunens verksamheter är allmänt stort. Fysiska skyltar kommer fortsatt vara nödvändiga inte minst för att de pekar ut vägen mot digital information, till exempel QR-koder som hänvisar till sociala media.

Över tid har kommunens grafiska utseende ändrats, vilket betyder att utseendet på en skylt kan skilja sig från en annan beroende på hur gammal den är.

Nu ser vi över beståndet av olika skyltar. Ambitionen är att reparera trasiga eller medfarna skyltar, modernisera, tillgängliggöra och uppdatera dessa för att på så sätt bidra till bättre och tydligare information.

Vill du hjälpa oss inventera kommunens skyltar?

Är du ute på promenad och ser en skylt som du tror är en kommunal skylt - skicka en bild till oss! Känner du igen kommunens skyltar? Fota av och skicka de skyltar du hittar till oss, du hittar länken nedan.

Du som skickar in flest skyltar får en tackgåva från oss på Vallentuna kommun!

Skicka in din bild

Så här gör du:

1. Fota med din telefon. OBS! Inga människor med på bilden
  2. Skriv in en ungefärlig adress så att vi kan hitta skylten.
  3. Skicka bilden till höger (mejl)