Inkomna frågor
-
Hur sköter kommunen de allmänna gräsytorna?
För att främja den biologiska mångfalden och minska kommunens miljöpåverkan har vi sänkt vår skötselfrekvens på våra allmänningar, vilket innebär fler högvuxna gräsytor och blommande ängsytor sedan sommaren 2021. Här kan du läsa mer om varför.
-
Var kan jag fira midsommar?
Midsommarafton firas på flera ställen i Vallentuna med olika arrangörer. På Upplev Vallentuna får du tips om var du kan fira i år, fredagen den 24 juni 2022.
-
Vad gäller för sotning av eldstad?
För att du ska få fortsätta elda i din eldstad behöver du regelbundet genomföra både sotning och brandskyddskontroll. Det är viktigt att aktiviteterna utförs av de entreprenörer som är upphandlade av brandförsvaret.
-
Hur ansöker jag om skolskjuts för mitt barn?
Du behöver ansöka om skolskjuts inför varje nytt läsår eller om du till exempel flyttar eller byter skola. Ansökan för läsåret 2022/2023 är öppen. Ansök senast 15 maj för att få skolskjuts till skolstarten. Läs mer...
-
Får jag elda mitt trädgårdsavfall?
I Vallentuna är det förbjudet att elda trädgårdsavfall inom detaljplanelagt område. Du kan i stället återvinna torra grenar, ris och kvistar på någon av återvinningscentralerna eller beställa kostnadsfri hämtning. På så sätt kan ditt trädgårdsavfall bli till ny jord eller energi.
-
Valborgsfirande vid Kyrkviken 2022
Välkommen på traditionellt Valborgsfirande vid Kyrkviken, strax intill Kvarnbadet, lördagen den 30 april kl. 20. Programmet innehåller bland annat tal, sång och eldshow.
-
När sopas gator och torg?
Sopningen av sand påbörjas vanligtvis runt sista veckan i mars/första veckan i april. Målsättningen är att all sand ska vara borta första veckan i maj.
-
Vad finns det att göra på sportlovet?
På Upplev Vallentuna hittar du flera roliga saker att göra på sportlovet. Utställningar, bio, brevskrivartävlingar och mycket mer.
-
Vad är desinformation?
Desinformation eller informationspåverkan som det också kallas är då organisationer eller främmande makt sprider lögner eller propaganda för att förstärka konfliktytor som finns i samhället eller på andra sätt bryta ned samhällets funktionalitet. Här kan du lära dig identifiera desinformation och hur du kan vara källkritisk.
-
Vem ansvarar för snövallarna?
Det är fastighetsägarens ansvar att snöröja och halkbekämpa vid sin infart, det gäller även snövallar efter plogbilen. Kommunen har ingen laglig rätt att erbjuda kommuninvånare hjälp med snövallar vid privata fastigheter.