Fritidsledare Sara Karlsson

Sara Karlsson arbetar som fritidsledare på Nova Ungdomens hus. Hon ansvarar för den dagliga verksamheten.

Vad är det bästa med ditt arbete?
Kort och gott: våra fantastiska ungdomar!

I ett hus med ungefär 150 unika besökare blir det aldrig tråkigt, ingen dag är den andra lik. Vår verksamhet präglas av 2 grundord: Kärlek & Respekt, vilket är precis vad jag känner när jag kommer hit.

Inte bara har jag möjlighet att leda och lära ungdomar i mitt arbete, jag lär mig också något nytt varje dag av dem. Att få följa någons resa, i både gott och ont, och att faktiskt vara viktig för någon är något jag värderar högt. Jag har arbetat med detta i 12 år och aldrig tröttnat. Som ni förstår, mitt jobb är fantastiskt! Jag har äran att få arbeta med det viktigaste vi har, vår framtid.

Vad skulle du säga till en blivande kollega om din arbetsplats?
Välkommen till ett otroligt häftigt arbete! Här kommer vi att skratta och gråta, ibland samtidigt. Du kommer att tjata dig gråhårig om vissa saker, lära dig att använda ord du aldrig någonsin trodde du skulle använda, spela något spel du inte alls tycker är roligt många gånger, sitta i samtal du helst velat slippa höra. Men, du kommer varje kväll du går hem känna att det var värt det. För kärleken du fylls med här är obeskrivlig. Förtroendet du får, och ger, kommer att värma in i själen.

Ta vara på chansen du fått att vara en del i ungdomarnas liv, var delaktig, var ärlig, var öppensinnad och framförallt: Ha roligt!

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats