Start / Näringsliv och arbete / Arbete för ungdomar / Sommarjobb, feriearbete 2020

Sommarjobb, feriearbete 2020

Du som vill söka sommarjobb hos Vallentuna kommun kan göra det den 9-22 mars 2020. För att söka sommarjobb hos oss ska du uppfylla dessa kriterier:

 

 • Du ska vara folkbokförd i Vallentuna kommun.
 • Du ska ha fyllt 16 år senast den 15 juni 2020 och inte ha hunnit fylla 19 år innan den 14 augusti 2020.
 • Du ska inte tidigare ha sommarjobbat hos kommunen.
 • Du ska kunna jobba hela den valda perioden. 

 

Jobben lottas ut

Om du uppfyller dessa kriterier är du välkommen att söka ett av de 100 sommarjobb som vi erbjuder i år. Det är lottning som gäller vid fördelning av platserna. Vår erfarenhet är att det brukar finnas fler sökande än antal platser. Vi rekommenderar därför att du även söker andra sommarjobb.

Intresseanmälan

Vll du söka ett kommunalt sommarjobb behöver du göra en intresseanmälan. Anmälan är öppen fram till och med söndagen den 22 mars kl. 23.59.

Bra att veta

Viktiga datum

På grund av coronapandemin återkommer vi tidigast den 4 maj med nya datum när det gäller följande händelser:

 • Alla som gjort intresseanmälan får resultatet av lottningen via mejl. De 100 utlottade ungdomarna får inloggningsuppgifter till e-tjänst för ansökan om arbetsplats och period.
 • Ansökan om arbetsplatser och perioder öppen för de 100 utlottade ungdomarna.
 • Resultat av arbetsplatsfördelning och perioder mejlas ut.

OBS! Den tidigare planerade informationsträffen den 6 april på Mega fritidsgård är också inställd med anledning av coronapandemin.

Intresseanmälan – steg 1

Måndag den 9 mars öppnar intresseanmälan. Du skickar in din anmälan via kommunens e-tjänst (öppnas i nytt fönster/flik). Anmälan är öppen i två veckor, till och med söndagen den 22 mars kl. 23.59. Du kommer att få ett mejl som bekräftar din intresseanmälan måndagen den 23 mars.

På grund av coronapandemin återkommer vi tidigast den 4 maj med nytt datum för när resultatet av lottningen är klar och mer information kommer att mejlas ut till alla som har gjort en intresseanmälan, oavsett om du har fått ett sommarjobb eller inte.

Det är viktigt att du anger en privat mejladress, och inte en skolmejl, så att du kommer åt den även under sommaren. Ibland händer det att viktiga mejl hamnar i skräpposten, så ha koll även där. Vi tar inte emot intresseanmälan via mejl eller post.


Du som har tillfälligt uppehållstillstånd

För att sommarjobba hos oss måste du ha ett giltigt uppehållstillstånd. Du som har ett tillfälligt uppehållstillstånd ska på begäran kunna visa ditt beslut från Migrationsverket. Du som är asylsökande anger det i intresseanmälan och måste på begäran kunna intyga att du har ett undantag från regeln om arbetstillstånd, ett så kallat AT-UND. Om du har AT-UND framgår på ditt LMA-kort.

Ansökan – steg 2

På grund av coronapandemin återkommer vi tidigast den 4 maj med nytt datum för när du får veta om du är en av dem som har blivit lottad till en av de 100 platserna. Du får ett mejl med information om hur du går vidare med din ansökan:

 • webbadress
 • inloggningsuppgifter
 • hur du önskar arbetsplats och period
 • samtliga arbetsplatser med arbetsuppgifter
 • vilka perioder som gäller för respektive arbetsplats

Vi återkommer tidigast den 4 maj med datum för när ansökan är öppen och du kan logga in och ansöka om arbetsplats och period.

Samtliga sommarjobb kommer att finnas tillgängliga när du loggar in. Även vid tilldelning av arbetsplats och period gäller lottning. I din ansökan ska du skriva ett personligt brev. Vill du få tips på hur du skriver ett personligt brev kan du utgå från vår mall, se länk nedan.

Du kan inte ändra ditt val när du har genomfört det. Senast en vecka efter att ansökan har stängt får du besked om vilken arbetsplats och period du har fått. Resultatet ser du på din startsida när du loggar in på www.samverka.nu.

Om du inte ansöker om arbetsplats och period

På grund av coronapandemin återkommer vi med vilket datum du senast måste logga in och ansöka om arbetsplats och period. Om du inte gör det innan det datumet så räknar vi det som ett nej och sommarjobbet är inte längre ditt. Ansökan kommer att vara öppen under en vecka.

Arbetsområden

Kommunen erbjuder sommarjobb bland annat inom följande arbetsområden:

 • Förskola och fritidshem*
 • Platser inom kultur- och fritidsverksamhet*
 • Entreprenörskap

* För att få jobba inom verksamheter med barn under 18 år måste du beställa ett utdrag ur Polisens belastningsregister. Det är viktigt att du beställer det i god tid, minst två veckor i förväg. Utdraget tar du med dig den första arbetsdagen och visar för din handledare.

Perioder

Sommarjobben delas in i tre perioder, där varje period är tre veckor lång. Det är viktigt att du kan jobba hela den period du ansöker om.

 • Period 1: 15 juni-3 juli 2020 (midsommarafton den 19 juni är ingen arbetsdag)
 • Period 2: 6 juli-24 juli 2020
 • Period 3: 27 juli-14 augusti 2020

Arbetstider och lön

Som sommarjobbare arbetar du 6 timmar per dag, det vill säga 30 timmar per vecka. Om du arbetar under den första perioden är du ledig utan lön på midsommarafton, fredagen den 19 juni. Hur arbetstiden är förlagd varierar från arbetsplats till arbetsplats. Alla arbetsplatser ligger i Vallentuna kommun och du betalar själv för eventuella resor till och från jobbet.

Lönen för sommarjobb på Vallentuna kommun är samma oavsett ålder. Bruttolönen är 70 kronor per timme plus semesterersättning, 15,40 kronor, vilket totalt blir 85,40 kronor per timme.

Reservplatser

Om någon av de 100 utlottade ungdomarna tackar nej går platsen vidare till nästa person enligt lottningen gjord i mars.

Du som har en funktionsnedsättning

Om du har fått en plats och har en funktionsnedsättning som innebär att du behöver särskilt anpassade arbetsuppgifter eller anpassning av din arbetsplats vill vi att du kontaktar oss.

Kontakt

Vid frågor mejla sommarjobb@vallentuna.se.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats