Sommarjobb 2021


Nu är det dags att söka sommarjobb hos Vallentuna kommun! Ansökan är öppen 26 mars-11 april.

På grund av rådande pandemi har utbildningsnämnden beslutat att 18-19 åringar ska prioriteras till årets sommarjobbsplatser. Detta på grund av arbetsmiljöverkets föreskrifter om minderårigas arbetsmiljö (16- och 17-åringar antas till sommarjobb i mån av plats och där arbetsmiljöreglerna tillåter).

För att söka sommarjobb hos oss ska du uppfylla dessa kriterier:

 • Du ska vara folkbokförd i Vallentuna kommun.
 • Du ska ha fyllt 16 år senast den 15 juni och inte ha hunnit fylla 20 år innan den 14 augusti 2021.
 • Du ska kunna jobba en hel period någon av följande datum:
 • Period 1: 14 juni - 2 juli 2021 (ej midsommarafton den 25 juni)
 • Period 2: 5 juli - 23 juli 2021
 • Period 3: 26 juli - 13 augusti 2021 

Om du uppfyller dessa kriterier är du välkommen att söka ett av de 100 sommarjobb som vi erbjuder det aktuella året. Det är lottning som gäller vid fördelning av platserna. Det är många som vill sommarjobba och vår erfarenhet är att det därför brukar finnas fler sökande än antal platser. 

Du söker och får svar digitalt. Din mejladress som du ska meddela oss bör vara din privata, och inte en skolmejl, så att du kommer åt den även under sommaren. Ibland händer det att viktiga mejl hamnar i skräpposten, så ha koll även där. Vi tar inte emot intresseanmälan via mejl eller post.

Varmt välkommen med din ansökan och vi ser fram emot en spännande sommar med er!

Bra att veta

Viktiga datum

 • 26-11 april- Intresseanmälan öppen
 • 12 april- Bekräftelse på intresseanmälan via e-post till den sökande
 • 26 april- Alla som gjort intresseanmälan får resultatet av lottningen via e-post. De 100 utlottade får inloggningsuppgifter till e-tjänst för ansökan om arbetsplats och period.
 • 26 april- 2 maj- Ansökan om arbetsplatser och perioder öppen för de 100 utlottade.
 • 7 maj- Resultat av arbetsplatsfördelning och perioder skickas ut via e-post.

 

Intresseanmälan – steg 1

Först fredag den 26 mars, när intresseanmälan är öppen, kan du skicka in en intresseanmälan via kommunens e-tjänst. Anmälan är öppen i två veckor, till och med söndagen den 11 april kl 23:59. Du kommer att få ett mejl som bekräftar din intresseanmälan dagen efter att intresseanmälan har stängt, måndag den 12 april. Måndagen den 12 april kommer även resultatet av lottningen och mer information att mejlas ut till alla som gjort en intresseanmälan, oavsett om du fått sommarjobb eller inte.

Du som har tillfälligt uppehållstillstånd
För att sommarjobba hos oss måste du ha ett giltigt uppehållstillstånd. Du som har ett tillfälligt uppehållstillstånd ska på begäran kunna visa ditt beslut från Migrationsverket. Du som är asylsökande anger det i intresseanmälan och måste på begäran kunna intyga att du har ett undantag från regeln om arbetstillstånd, ett så kallat AT-UND. Om du har AT-UND framgår på ditt LMA-kort.

Ansökan – steg 2

För dig som blivit lottad till en av de 100 platserna kommer ett mejl med all information om hur du ansöker den 26 april:

 • webbadress
 • inloggningsuppgifter
 • hur du önskar arbetsplats och period
 • samtliga arbetsplatser med arbetsuppgifter
 • vilka perioder som gäller för respektive arbetsplats

Från och med att du fått besked kan du logga in och ansöka om arbetsplats och period. Ansökan är öppen från och med måndagen den 26 april till och med måndagen den 2 maj kl 23:59.

Samtliga sommarjobb kommer att finnas tillgängliga när du loggar in. Även vid tilldelning av arbetsplats och period gäller lottning. I din ansökan ska du skriva ett personligt brev. Vill du ha tips på hur man skriver ett personligt brev kan du utgå från vår Mall för personligt brev.

Du kan inte ändra ditt val när du har genomfört det. Den 7 maj får du besked om vilken arbetsplats och period du fått. Resultatet ser du på din startsida när du loggar in på www.samverka.nu. 

Om du inte ansöker om arbetsplats och period

Om du inte loggar in och ansöker om arbetsplats och period senast måndagen den 2 maj kl. 23.59 räknar vi det som ett nej och sommarjobbet är inte längre ditt.

 

Arbetsområden

Kommunen erbjuder sommarjobb bland annat inom följande arbetsområden:

 • Förskola och fritidshem*
 • Äldreomsorg
 • Platser inom kultur- och fritidsverksamhet*
 • Entreprenörskap

*För att få jobba inom verksamheter med barn under 18 år måste du beställa ett utdrag ur Polisens belastningsregister. Det är viktigt att du beställer detta i god tid, minst två veckor i förväg. Utdraget tar du med dig den första arbetsdagen och visar för din handledare.

Beställ utdrag ur Polisens belastningsregister

Perioder

 

Sommarjobben delas in i tre perioder, där varje period är tre veckor lång. Det är viktigt att du kan jobba hela den period du ansöker om.

 • Period 1: 14 juni-2 juli 2021
 • Period 2: 5 juli-23 juli 2021
 • Period 3: 26 juli-12 augusti 2021

Arbetstider och lön

Som sommarjobbare arbetar du 6 timmar per dag, det vill säga 30 timmar per vecka. Om du arbetar under den första perioden är du ledig utan lön på midsommarafton, fredagen den 25 juni. Hur arbetstiden är förlagd varierar från arbetsplats till arbetsplats.

Alla arbetsplatser ligger i Vallentuna kommun och du betalar själv för eventuella resor till och från jobbet.

Lönen för sommarjobb på Vallentuna kommun är samma oavsett ålder. Bruttolönen är 70 kronor per timme plus semesterersättning, 15,40 kronor, vilket totalt blir 85,40 kronor per timme.

 

Reservplatser

Om någon av de 100 utlottade ungdomarna tackar nej går platsen vidare till nästa person enligt lottningen gjord i mars. Inga reservplatser fördelas efter den 20 maj.

Du som har en funktionsnedsättning

Om du har fått en plats och har en funktionsnedsättning som innebär att du behöver särskilt anpassade arbetsuppgifter eller anpassning av din arbetsplats är du välkommen att kontakta oss.

Intresseanmälan

Vill du söka ett kommunalt sommarjobb behöver du göra en intresseanmälan. Anmälan öppen 26 mars-11 april 2021.

Kontakt

Vid frågor mejla sommarjobb@vallentuna.se 

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats