Ungdomsjobb 2021

Har du avslutat din gymnasieutbildning år 2020 eller 2021 och letar efter ett jobb? I höst erbjuder vi möjligheten att "prova på" ett arbete med lön inom Vallentuna kommun. Arbetet startar den 15 september och avslutas den 15 december. Syftet med arbetet är att du, förutom en inkomst, ska få med dig värdefulla erfarenheter inför framtida jobb och studier. Ansökan är öppen 1 juli-31 augusti 2021.

För att söka ungdomsjobb hos oss ska du uppfylla dessa kriterier:

  • Du ska vara folkbokförd i Vallentuna kommun.
  • Du ska ha gått ut gymnasiet år 2020 eller 2021.

Om du uppfyller dessa kriterier är du välkommen att söka ett av höstens ungdomsjobb via länken längre ned på sidan. Du ansöker genom att skicka in ett CV och personligt brev. I brevet får du gärna berätta kort om dig själv, dina intressen och om det är några särskilda jobb inom kommunen som du är extra nyfiken på.

Arbetets längd är 3 månader. Innan arbetet avslutas kommer du få träffa en studie-och yrkesvägledare som kan hjälpa dig om du vill söka nya jobb, eller om du är intresserad av att utbilda dig inom yrket du just provat på.

I början av september kommer du bli kontaktad av en arbetscoach som berättar vilken arbetsplats som du, utifrån din ansökan, har blivit erbjuden en plats på.

Du söker och får svar digitalt. Din mejladress som du ska meddela oss bör vara din privata, och inte en skolmejl, så att du kommer åt den även under sommaren. Ibland händer det att viktiga mejl hamnar i skräpposten, så ha koll även där. Vi tar inte emot intresseanmälan via mejl eller post.

Varmt välkommen med din ansökan!

Intresseanmälan är stängd

Intresseanmälan för att söka ungdomsjobb hösten 2021 har nu stängt.

Intresseanmälan

Från och med 1 juli 2021 kan du skicka in en intresseanmälan via kommunens e-tjänst. Anmälan är öppen till och med 31 augusti 2021 kl. 23:59. Du kommer att få ett mejl som bekräftar din intresseanmälan dagen efter att intresseanmälan har stängt.

Arbetsområden

Kommunen erbjuder ungdomsjobb bland annat inom följande arbetsområden:

  • Förskola och fritidshem*
  • Äldreomsorg
  • Platser inom kultur- och fritidsverksamhet*
  • Entreprenörskap

*För att få jobba inom verksamheter med barn under 18 år måste du beställa ett utdrag ur Polisens belastningsregister. Det är viktigt att du beställer detta i god tid, minst två veckor i förväg. Utdraget tar du med dig den första arbetsdagen och visar för din handledare.

Beställ utdrag ur Polisens belastningsregister

Arbetstider

Som ungdomsjobbare arbetar du 6 timmar per dag, det vill säga 30 timmar per vecka. Hur arbetstiden är förlagd varierar från arbetsplats till arbetsplats.

Alla arbetsplatser ligger i Vallentuna kommun och du betalar själv för eventuella resor till och från jobbet.

Du som har tillfälligt uppehållstillstånd

För att få ett ungdomsjobb hos oss måste du ha ett giltigt uppehållstillstånd. Du som har ett tillfälligt uppehållstillstånd ska på begäran kunna visa ditt beslut från Migrationsverket. Du som är asylsökande anger det i intresseanmälan och måste på begäran kunna intyga att du har ett undantag från regeln om arbetstillstånd, ett så kallat AT-UND. Om du har AT-UND framgår på ditt LMA-kort.

Du som har en funktionsnedsättning

Om du har fått en plats och har en funktionsnedsättning som innebär att du behöver särskilt anpassade arbetsuppgifter eller anpassning av din arbetsplats är du välkommen att kontakta oss.

 

Camilla Claar

Arbetscoach
Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats