Start / Näringsliv och arbete / Coronaviruset och covid-19 - information till företagare / Ansökan om statsbidrag till följd av covid-19

Ansökan om statsbidrag till följd av covid-19

Fram till och med den 7 november 2020 är det möjligt för dig som är företagare eller enskild person och som har ett pågående avtal med Vallentuna kommun, att ansöka om statsbidrag för ökade kostnader till följd av sjukdomen corona covid-19. Du ansöker om statsbidraget tillsammans med kommunen.

Statsbidraget ska stödja verksamheter ekonomiskt inom hälso- och sjukvård samt socialtjänst. Bidraget kan endast sökas av kommuner och regioner, men privata företag eller enskilda personer kan genom kommunen också få rätt till statsbidraget.

Ansökningsblankett

Längre ner på denna sida hittar du din ansökningsblankett. I den fyller du i de uppgifter som Vallentuna kommun behöver få från dig. När du har gjort det kan du sedan skicka blanketten till sf@vallentuna.se, senast den 7 november. 

De uppgifter som du skickar in till Vallentuna kommun kommer att sammanställas tillsammans med kommunens egna merkostnader. Dina uppgifter kommer därmed inte att skickas in som de är till Socialstyrelsen.

Frågor och svar

Har du frågor om statsbidraget till följd av covid-19 går det bra att läsa mer på Socialstyrelsens webbsida. Där lägger de även löpande upp fler frågor och svar under ansökningstiden. Du hittar länken till deras webbplats längre ner på denna sida. 

Ansökningsblankett

Här hittar du blanketten Ansökan om statsbidrag till följd av sjukdomen covid-19. När du har fyllt i blanketten samt signerat den ska du skicka den till sf@vallentuna.se. Sista ansökningsdag är den 7 november 2020.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats