Start / Näringsliv och arbete / Nyheter näringsliv och arbete / Vallentuna blir provtagningsplats för vårdpersonal i länet

Vallentuna blir provtagningsplats för vårdpersonal i länet

Region Stockholm har påbörjat provtagning av Covid -19 på vårdpersonal i länet som har remiss genom att erbjuda tester som kan utföras hemifrån. Folkhälsomyndigheten har parallellt fått i uppdrag att öka effektiviteten och omfattningen av provtagningen. Därför öppnas i maj även testplatser på specifika platser runt om i Stockholms län. Vallentuna är en av de utvalda platserna och som ska stå för det norra upptagningsområdet.

Det är endast vårdpersonal med remiss som kommer att tas emot för provtagning.

Det team som utför provtagningen kommer ställa upp en Samtransbuss på Opus bilprovnings anläggning i Okvista. Provtagningen sker i bilar vilket gör att de personer som testas sitter kvar i bilen för att minimera eventuell smittorisk. Opus bilprovning kommer att driva sin verksamhet som vanligt under tiden.

Vi vill återigen understryka att detta inte är en provtagning som är öppen för allmänheten utan endast för vårdpersonal med remiss.

Tack till Opus bilprovning som gör en stor samhällsinsats genom att upplåta yta för testerna på sin anläggning i Vallentuna.

Folkhälsomyndigheten har gett företaget Infosolutions i uppdrag att utföra testerna.

Alex Stendahl

CEO Infosolutions Sverige AB

E-post
alex@infosolutions.se

Telefon
08-511 85 990

Magnus Isberg

Näringslivsstrateg, Vallentuna Kommun

E-post
magnus.isberg@vallentuna.se

Telefon
08-587 850 26

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats