Träffpunkten mötesplats

En träffpunkt är en social mötesplats där du har möjlighet att träffa andra människor för en fika, en pratstund eller för att delta i olika aktiviteter. I Vallentuna kommun finns två träffpunkter. Träffpunkten Allévägen 10 ligger i Vallentuna centrum och Kårsta Träffen i Kårsta bibliotek.

Träffpunkterna drivs av fritidsförvaltningen. Träffpunkten på Allévägen har egen personal på plats under ordinarie öppettider. Träffpunkten vänder sig till seniorer och daglediga som vill bryta isoleringen och komma till en plats där det finns umgänge. På Träffpunkten kan man spela spel, fika eller bara prata en stund. Aktiviteter anordnas av personal och i samarbete med föreningar och organisationer i kommunen. Aktiviteter kan vara allsång, frågesport, handarbete, besöka utställningar med mera.

Utomhusaktiviteter våren 2021

Träffpunkten är fortfarande stängd för inomhusverksamhet, men vi erbjuder ett par utomhusaktiviteter:

  • Tisdagar kl. 10 håller Korpen i samarbete med Träffpunkten ett lättare träningspass vid Kvarnbadets utegym. Detta gäller till och med den 30 mars 2021.
  • Onsdagar kl. 13–15 i Kulturhusparken (bakom kulturhuset) erbjuder vi rörelse till härlig musik och/eller promenad med frågor. Det finns stolar att sitta på för den som behöver under gympan. Eftersom vi ska undvika stora folksamlingar delar vi upp oss och har två starttider, en kl. 13 och en kl. 14. Ta gärna med sittdyna till gympan och kläder efter väder. Vi är på plats oavsett väder, men för din egen skull titta på vilket väder det ska bli.

Samarbete och volontärer

Föreningar och organisationer är välkomna att samverka med Träffpunkten i form av att hålla en aktivitet för besökare, låna lokal och synliggöra sin verksamhet för kommunens invånare.

Vill du vara volontär på Träffpunkten så är du varmt välkommen att kontakta oss. Du behöver inte tillhöra en förening för att vara volontär.

Bra att veta

Besöken kostar ingenting. För fika och annan förtäring på träffpunkterna betalar du självkostnadspris.

Träffpunkten Allévägen 10

Träffpunkten är en social mötesplats för alla medborgare i Vallentuna. Här blir du en del i en stark gemenskap, får ta del av information om vad som sker i kommunen och bemöts alltid med värme och respekt.

Vi vänder oss till alla daglediga i kommunen och särskilt till personer med funktionsnedsättning, äldre och anhöriga som har behov av social stimulans och gemenskap. Om du känner dig ensam och vill bryta din isolering finns det alltid gemenskap på Träffpunkten. Hos oss är det viktigt att du känner dig trygg och välkommen.

Kårsta Träffen

Du som är dagledig och bor i eller i närheten Kårsta har möjlighet att besöka Kårsta träffen.

På Kårsta Träffen är alla välkomna in till en härlig gemenskap. Vi brukar fika tillsammans, diskutera aktuella händelser och ordna olika aktiviteter och föredrag.

Anette Fahlcrantz

Samordnare

E-post

anette.fahlcrantz@vallentuna.se

Telefon

08-587 856 97

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats