Start / Omsorg och hjälp / Anhöriga och frivilliga / Anhörigstöd, avlastning / Aktiviteter och händelser / Utbildning i anhörigstöd för dig som lever nära någon med psykisk ohälsa

Utbildning i anhörigstöd för dig som lever nära någon med psykisk ohälsa

Nytt projekt ska stötta anhöriga i att ge stöd – och att må bättre själva. Vill du vara med?

RSMH, Riksförbundet för Social och Mental Hälsa startar ett nytt spännande projekt som uppmärksammar anhöriga till personer med psykisk ohälsa. Genom utbildning och erfarenhetsutbyten kommer anhöriga att få stöttning för att i sin tur kunna hjälpa närstående som lider av psykisk ohälsa ännu bättre. Projektet är finansierat av Folkhälsomyndigheten och genomförs i enlighet med deras riktlinjer för Covid-19.

Anhörigstöd i Vallentuna kommun kommer vara testkommun för utbildningen, där en utbildning genomförs och sedan utvärderas. Detta ger deltagarna en möjlighet att själva få vara med och påverka innehållet framåt. Under våren 2021 kommer det att startas studiecirklar utifrån materialet, med fokus på ännu mer erfarenhetsutbyte och det kommer finnas möjligheter att starta även en studiecirkel i Vallentuna.

Målgrupp: du som stöttar en familjemedlem eller vän med psykisk ohälsa.

När: utbildningen består totalt av två träffar i oktober, den 7+13/10 kl. 18-21, plats meddelas vid anmälan. Utbildningen är kostnadsfri.

Välkommen med din anmälan till: anhörigkonsulent marie.winbo@vallentuna.se eller ring 08-587 854 31.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats