Föräldrastöd

Att vara förälder kan vara helt fantastiskt, men det kan också vara utmanande ibland. Här kan du som är förälder i Vallentuna ta del av vilket stöd du kan få i ditt föräldraskap. Du kan också få möjlighet att träffa andra föräldrar som befinner sig i samma situation som du.

På den här sidan har vi samlat olika former av stöd och inspiration för dig som känner att du vill förbättra relationen till ditt eller dina barn. Du hittar mer information om det längre ner på sidan.

Föreläsning för dig som är tonårsförälder

Vet du vad din tonåring gör på fritiden?

Välkommen till en föreläsning den 17 april 2023 för dig som tonårsförälder. Ta del av vilka tecken kring alkohol och narkotika som är bra att vara uppmärksam på.

Anmäl ditt intresse

Balanserar på trästock

Öppen digital föreläsning: Vad alla föräldrar bör veta

Hur ger jag mitt barn en bra självkänsla? Hur sätter jag gränser som fungerar? Är det okej att bli arg på sitt barn? Hur vill jag vara som förälder? Välkommen att lyssna till den öppna, digitala föreläsningen "Vad alla föräldrar bör veta" med psykologerna Kajsa Lönn Rhodin och Maria Lalouni.

Till föreläsningen

Två barn på en väg

Om ditt barn inte mår bra

Här hittar du samlad information och kontaktvägar för hjälp, när ett barn eller en ungdom mår dåligt.

För dig som är ung och mår dåligt

En vuxen håller om ett barn.

Föräldraskolan

Föräldraskolan är ett material som polisen tagit fram i syfte att öka vuxnas medvetenhet och kunskap om narkotikabruk bland unga.

Läs mer om Föräldraskolan.

Verksamheter som erbjuder stöd till familjen

Nattvandra

Genom att nattvandra några timmar i månaden kan vi tillsammans göra Vallentuna tryggare för våra unga. Alla som är äldre än 18 är välkomna att nattvandra under fredags- och lördagskvällar.

Så gör du för att nattvandra

Tre nattvandrare ute och går
Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats