Start / Omsorg och hjälp / Familj, barn och ungdom / Föräldrastöd / Föräldrautbildning KOMET

Föräldrautbildning KOMET

Komet är ett föräldrautbildningsprogram som syftar till att förbättra kommunikationen mellan dig och ditt barn för att minska antalet konflikter och få en bättre relation med ditt barn. Komet riktar sig till dig som fastnat i återkommande konflikter med dina barn, där dagliga tjafs och bråk påverkar vardag och välmående för hela familjen. En situation som du som förälder upplever att du har svårt att hantera.

Programmet handlar om att förbättra kommunikationen mellan dig som förälder och ditt barn. Träffarna bygger på aktivt deltagande och innehåller exempel, diskussioner och idéer om hur du kan bemöta ditt barn. Du får utbildningsmaterial, konkreta redskap med stöd i forskning och hemuppgifter mellan träffarna. Du kommer att delta i en grupp tillsammans med andra föräldrar i liknande situation.

Det finns två utbildningar. BarnKOMET vänder sig till dig som har barn i åldern 3-11 år och TonårsKOMET är för föräldrar till barn i åldern 12-18 år. Gruppen leds av kommunens familjebehandlare och antal deltagare är begränsat.

Intresseanmälan till höstterminens utbildningar är nu stängd. Utbildningarna startar i september 2021 och är planerade att hållas på plats i Vallentuna. Intresseanmälan till vårterminens utbildningar öppnar i mitten av december 2021.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats