Start / Omsorg och hjälp / Familj, barn och ungdom / Föräldrastöd / Föräldrautbildning KOMET

Föräldrautbildning KOMET

Komet är ett föräldrautbildningsprogram som syftar till att förbättra kommunikationen mellan dig och ditt barn för att minska antalet konflikter och få en bättre relation med ditt barn. Komet riktar sig till dig som fastnat i återkommande konflikter med dina barn, där dagliga tjafs och bråk påverkar vardag och välmående för hela familjen. En situation som du som förälder upplever att du har svårt att hantera.

Programmet handlar om att förbättra kommunikationen mellan dig som förälder och ditt barn. Träffarna bygger på aktivt deltagande och innehåller exempel, diskussioner och idéer om hur du kan bemöta ditt barn. Du får skriftligt material, konkreta redskap med stöd i forskning och hemuppgifter mellan träffarna.

Det finns två utbildningar. BarnKOMET vänder sig till dig som har barn i åldern 3-11 år och TonårsKOMET är för föräldrar till barn i åldern 12-18 år.

Nya grupper startar i början av varje termin. Det går för närvarande inte att göra intresseanmälningar till vårens Komet-grupper. Intresseanmälan till vårterminen 2021 med preliminär gruppstart i februari/mars 2021 öppnar i januari 2021. Du kommer då att kunna hitta formuläret för intresseanmälan på denna sida.

Kan du inte vänta tills dess? Här hittar du länk till andra former av föräldrastöd som erbjuds via kommunen och ett boktips om föräldraskap.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats