Start / Omsorg och hjälp / Familj, barn och ungdom / Nyheter / Nu startar Skilda världar-grupper för barn 7-12 år

Nu startar Skilda världar-grupper för barn 7-12 år

Vid skilsmässor är det inte bara föräldrarna som skiljer sig, barnen går också igenom sin separationsresa. I en skilda världar-grupp får barnen ett alldeles eget utrymme, där de tillsammans med andra (som också har skilda föräldrar) kan dela tankar, känslor och upplevelser.

Syftet med grupperna är att stärka barnens självkänsla och vi träffas vid 8 tillfällen. Grupperna passar barn mellan 7-12 år (åldersindelat) och som har skilda föräldrar. Genom lek, fika, pyssel och samtal får barnen dela erfarenheter, samtidigt som de får hjälp att hitta nya vägar i en förändrad livssituation. Verksamheten arbetar med BRIS-materialet "Mina föräldrar är skilda".

För att barnet ska kunna delta i skilda världar-gruppen behövs båda vårdnadshavarnas godkännande. Innan första gruppträffen vill vi träffa varje barn enskilt tillsammans med en eller båda föräldrar/vårdnadshavare.

Grupperna startar i februari 2020 och hålls på Sommarvägen 25.

Välkomna att kontakta oss för en intresseanmälan eller för ytterligare information.

Anmälan sker senast den 31 december 2019. Se vilka av våra medarbetare du gör anmälan till under rubriken Kontaktuppgifter här nedan.

Kontaktuppgifter

Mikael Nordgren

Barn- och familjebehandlare

Telefon: 08-587 862 56
E-post: mikael.nordgren@vallentuna.se

Charlott Gröndal

Barn- och familjebehandlare

Telefon: 08-587 856 38
E-post: charlott.grondal@vallentuna.se

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats