Ungdomsmottagning

Vallentuna ungdomsmottagning är till för dig från 12 år och fram till att du fyller 23 år. Vi har tystnadsplikt och alla besök hos oss är gratis.

Hos oss kan du bland annat:

  • prata om till exempel relationer, självkänsla, nedstämdhet, ångest, stress, självskadebeteende, hederproblematik, övergrepp eller om du bara mår dåligt
  • få hjälp med sexuella problem
  • diskutera och få hjälp med preventivmedel
  • fråga om kroppen, graviditet, könssjukdomar och du kan också ta prover hos oss
  • hämta kondomer och akut-p-piller

Vi som arbetar här är barnmorskor, kuratorer, psykolog, gynekolog och venereolog.

Venereolog/Killdoktorn

Venereologen/Killdoktorn kan hjälpa dig om du har frågor eller har några problem med din penis eller pung. Han är vanligtvis på ungdomsmottagningen varannan onsdag kl. 16–18, om du vill vara säker på att träffa honom är det bäst att du bokar tid.

HBT-certifiering

Ungdomsmottagningen i Vallentuna är en HBT-certifierad verksamhet. Det betyder att vi arbetar strategiskt med frågor som rör homosexuellas, bisexuellas och transpersoners rättigheter i syfte att erbjuda ett respektfullt bemötande samt en god arbetsmiljö för anställda. Du kan läsa mer om För HBT-certifiering på RFSL:s webbplats.

För dig som är över 23 år

Du som är över 23 år är välkommen att vända dig till Sesammottagningen för preventivmedelsrådgivning, testning av könssjukdomar samt rådgivning kring sexuella frågor.

Sesammottagningens webbplats

Information på andra språk 

English - Engelska

Soomaali - Somaliska

العربية (Arabiska)

Tigrinja

دری (Dari)

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats