Vallentuna arbetscoachning

Vallentuna arbetscoachning hjälper dig som vill komma ut i arbete eller sysselsättning att få rätt stöd och förutsättningar.

Vi vänder oss till dig som har insats genom socialpsykiatrin eller LSS men även till dig som har försörjningsstöd.

Det finns två olika intriktningar på Vallentuna arbetscoachning:
VACiS och VACiA.

VACiS – Vallentuna arbetscoachning inriktning sysselsättning

Vallentuna arbetscoachning inriktning sysselsättning vänder sig till dig som har insats genom socialpsykiatrin eller LSS. Vi kan hjälpa dig att ta steget ut mot arbete, utbildning eller annan sysselsättning och ge dig individuellt stöd på vägen.

Du ansöker genom att kontakta vuxenheten på socialpsykiatrin eller din LSS-handläggare. Det gör du enklast genom att ringa till Kontaktcenter.

Om du beviljas insats kommer du att bli tilldelad en egen arbetscoach. Tillsammans påbörjar ni sedan en kartläggning och nulägesanalys samt gör upp en genomförandeplan för hur arbetet ska utföras.

Vid uppstart och utförande av praktik, arbete eller utbildning så ger din arbetscoach dig stöd och hjälp utifrån vad ni har kommit överens om.

Vi arbetar enligt metoden Supported Employment. Kortfattat innebär det att alla som kan och vill jobba ska få möjlighet till det. Det gäller att skapa rätt förutsättningar för att det ska fungera för både arbetsgivare och dig som arbetstagare. Därför utgår vi alltid från dina önskemål, förutsättningar och intressen i hur vi arbetar.

VACiA – Vallentuna arbetscoachning inriktning arbete

Vallentuna arbetscoachning inriktning arbete vänder sig till dig som har försörjningsstöd och är inskriven på Arbetsförmedlingen. Genom försörjningsstöd kan det sedan bli aktuellt med att starta upp på VACiA.

Om du beviljas insats kommer du att bli tilldelad en egen arbetscoach. Tillsammans påbörjar ni sedan en kartläggning och nulägesanalys samt gör upp en genomförandeplan för hur arbetet ska utföras.

Vid uppstart och utförande av praktik, arbete eller utbildning så ger din arbetscoach dig stöd och hjälp utifrån vad ni har kommit överens om.

Vi arbetar enligt metoden Supported Employment. Kortfattat innebär det att alla som kan och vill jobba ska få möjlighet till det. Det gäller att skapa rätt förutsättningar för att det ska fungera för både arbetsgivare och dig som arbetstagare. Därför utgår vi alltid från dina önskemål, förutsättningar och intressen i hur vi arbetar.

Läs mer om försörjningsstöd och hur du ansöker om detta.

För arbetsgivare

Är du i behov av ny arbetskraft? Då kan Vallentuna arbetscoachning vara lösningen.

Vi hjälper till med att matcha ditt företags behov med arbetstagarens kompetens, motivation och färdighet. Tjänsten är kostnadsfri och arbetstagaren såväl som arbetsgivaren får stöd av en arbetscoach i hela processen. Dessutom får ditt företag en unik möjlighet att hitta framtida engagerade, lojala och motiverade medarbetare.

Vår vision är att alla som kan och vill arbeta ska få möjlighet att göra det. För vissa personer krävs det mer anpassningar och struktur än för andra. Vi är experter på att ge stöd och hitta lösningar för att både arbetsgivare och arbetstagare ska känna sig trygga och stimulerade. Arbetssättet kommer från metoden Supported Employment som genomsyrar hela vår verksamhet.

Vi samverkar med flera företag i regionen och letar ständigt efter nya arbetsgivare som är intresserade av att inleda samarbete.

Hör av er till Vallentuna arbetscoachning genom Vallentuna kommuns Kontaktcenter.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats