Start / Omsorg och hjälp / Funktionsnedsättning / Fritidsaktiviteter och mötesplatser

Fritidsaktiviteter och mötesplatser

Alla har rätt till meningsfull fritid! Här kan du läsa om mötesplatser, evenemang och aktiviteter som arrangeras i Vallentuna för dig som har en funktionsvariation. Aktiviteterna kompletterar det stora kultur- och fritidsutbudet som finns i kommunen där du naturligtvis också är välkommen.

Behöver du hjälp att hitta en fritidsaktivitet i Vallentuna?

Har du önskemål och idéer för hur din fritid ska se ut i Vallentuna? Söker du efter något att göra på din fritid och behöver stöd att hitta något som passar för just dig? Då kan du kontakta Fritidskonsulenten på e-post:

ida-maria.hallberg@vallentuna.se

Vilka fritidsaktiviteter kan du välja på?

Fritidsnätet är en webbplats med ett samlat fritidsutbud för barn, ungdomar och vuxna som behöver extra stöd i Stockholms län. Här kan du söka utifrån fyra kriterier: aktivitet, plats, funktionsvariation och ålder för att hitta aktiviteter utifrån dina specifika önskemål.

Gå in på www.fritidsnatet.se där det finns över 400 föreningar, fritidsgårdar, evenemang och andra verksamheter som fungerar för personer som behöver extra stöd.

Behöver du hjälp att hitta en idrott som passar dig?

Vill du ha hjälp med att hitta en idrott som passar just dig? Kontakta Parasport Stockholm för vägledning. Du hittar mer information på www.parasport.se eller mejla till kansli.stockholm@parasport.se.

Arbetar din förening med tillgänglighet?

Vill din förening arbeta för en tillgängligare verksamhet? Välkommen att kontakta Fritidskonsulenten på e-post: ida-maria.hallberg@vallentuna.se

Bör er förening vara sökbara på Fritidsnätet? Välkommen att kontakta Fritidskonsulenten på e-post: ida-maria.hallberg@vallentuna.se 

Aktiviteter och händelser

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats