Musik, film, dans och galet mycket energi - Color Smash på Nova!

Den 8 december kommer fritidsgården Nova fyllas med musikproduktion, filmskapande, fotokurs, songwriting, dansevents och en stor konsert till förmån för musikhjälpen som i år har temat "funktionsnedsättning". 

Föreningen Vägen Ut Vi Unga är en förening som för samman ungdomar genom hiphop, dans, musikproduktion, filmskapande och andra kulturuttryck. Föreningen startades 2004 som en plattform för ungdomar i behov av att känna gemenskap och samhörighet i Jordbro. Syftet var att öka självkänslan hos ungdomarna och därmed minska känslan av utanförskap. Med musiken som verktyg vill Vägen Ut Vi Unga minska ungdomsbrottsligheten och utanförskapet genom att erbjuda en kreativ plats för unga att vistas på.

Freezone är en verksamhet i Haninge som är ett samarbete mellan Haninge kommun, Studieförbundet Vuxenskolan i Stockholms län och ABF Södertörn. Samarbetet syftar till att arbeta för att ta till vara på ungas kraft och initiativförmåga. Verksamheten arbetar för att genom kulturverksamhet stimulera till att unga personer med olika bakgrunder träffas, för att gemensamt utöva sina intressen och samlas kring sin gemensamma situation.

 

Color Smash – en heldag för alla unga i Vallentuna

Den 8 december arrangeras en heldag på Nova med flera olika workshops inom musikproduktion, filmskapande, foto, songwriting och dans. På kvällen blir det en stor konsert till förmån för Musikhjälpen. Bland annat kommer vi att få se artistbidrag från årets deltävling i Funkisfestivalen.

 

Alla har rätt att funka olika!

Konserten på kvällen kommer vara till förmån för Musikhjälpen  som i år har tema "Alla har rätt att funka olika". Människor med normbrytande funktionsvariationer är en av världens mest diskriminerade grupper. Många fastnar i fattigdom, stängs ute och osynliggörs på grund av hinder och stigmatisering. Med en normbrytande funktionalitet är risken stor att drabbas hårdare av nöd och katastrof.

Även de som inte är med på workshopsen under dagen är välkomna på konserten. Konserten är kostnadsfri, men det finns under kvällen möjlighet för den som vill och kan att bidra till Ung fritids insamling för Musikhjälpens räkning.

 

Bössan är öppen

Du som vill och kan, har redan nu möjlighet att bidra till Ung fritids insamling för Musikhjälpen med temat: Alla har rätt att funka olika! Här hittar ni till Ung fritid Vallentunas insamling: 

Bössa - ung fritids insamling

 

FreeZone och Vägen Ut Vi Unga tillsammans med Vallentuna kommun står bakom dagen.

 

När: Den 8 december 2018

Tid: 12.00-21.00

Var: Fritidsgården Nova, Tellusvägen 19

Pris: Kostnadsfritt

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats