Åbyvillan

Åbyvillans korttidshem drivs i kommunal regi och ligger i en charmig bruksvilla i Vallentuna centrum och är ett "extrahem" dit ungdomar med speciella behov kan komma för några dagars vistelse per månad. Insatsen biståndsbedöms av handläggare på socialförvaltningen.

Åbyvillans verksamhet vänder sig till ungdomar med neuropsykiatriska funktionstillstånd. Målet med vistelsen är att ungdomen ska få ett tryggt och stimulerande miljöombyte. Verksamheten vänder sig till ungdomar från cirka 15 års ålder med neuropsykiatriska tillstånd.

Korttidsvistelse innebär att ungdomen sover över på Åbyvillan. Det är vanligt att det sker några dygn per månad fördelat på vardag och helg. För att skapa trygghet och kontinuitet har ungdomen samma rum och grupptillhörighet vid varje tillfälle. Lokalerna är ljusa med en hemlik atmosfär.

Det här gör vi

Åbyvillan erbjuder en varierande och hälsosam kost som vi lagar tillsammans med ungdomarna. Vi arbetar aktivt med kost och hälsa för att inspirera till en bra livsföring. Vi erbjuder även motion och idrott för de ungdomar som är intresserade. Varje sommar har vi så kallad utflyttad verksamhet på ett kollo. Då flyttar vi korttidsvistelsen ut i skärgården där vi erbjuder aktiviteter, avkoppling, umgänge och en massa roliga upplevelser.

Hur kontaktar du oss?

För att veta om du har rätt till insatsen behöver du kontakta en LSS-handläggare som du når via kommunens kontaktcenter.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats