Premiär för Vallentuna Funkisspel

Igår, onsdag, anordnades Funkisspelen för första gången på Vallentuna IP. Cirka 80 deltagare inom LSS Daglig verksamhet kom för att tävla utifrån sin bästa förmåga. 

LSS-verksamheterna i Vallentuna kommun vill arbeta med rörelseglädje, och få in mer rörelse på schemat. Därför har man valt att införa Funkisspelen som en årlig återkommande aktivitet. En dag som också finns till för att skapa glädje och gemenskap.

– Funkisspelen är en del av vårt stora arbete med rörelseglädje, berättar Janita Frisk Blomberg, initiativtagare till Funkisspelen och administratör inom Stöd och omsorg.

Hälsan spelar roll

Sedan några år tillbaka arbetar Stöd och omsorg med ett koncept som kallas Hälsan spelar roll. Det innebär att arbetstagarna inom Daglig verksamhet kan delta i samtal om vad en mer aktiv vardag kan innebära, och vad som kan hända om man får mer hälsosamma matvanor. Målet med Hälsan spelar roll är att deltagarna ska göra mer självständiga och hälsosamma val.

– Vi har också inlett ett samarbete med föreningen Bara Vanlig, som går ut på att personer med LSS-insats får följa med ut i spåret och springa efter sina egna förutsättningar. Föreningen utgår från självbestämmande och delaktighet, och vill samtidigt erbjuda en gemenskap där man rör på sig, berättar Janita Frisk Blomberg.

Samarbete

Det var Janita som tillsammans med fyra andra medarbetare från Daglig verksamhet och ett av serviceboendena planerade Funkisspelen. Under dagen var det också möjligt att köpa något gott från kiosken som bemannades av medarbetare på Fabriksvägen sysselsättning.

Deltagarna på Funkisspelen kom från Vallentuna, Upplands Väsby och Österåker. De fick bland annat vara med om prisutdelning, mycket skratt och en känsla av gemenskap. Moderator för dagen var Niclas Wennerlund från föreningen Bara Vanlig.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats