Start / Omsorg och hjälp / Funktionsnedsättning / Fritidsaktiviteter och mötesplatser / Aktiviteter och händelser / Vinnare i Vallentunas deltävling i Funkisfestivalen 2021!

Vinnare i Vallentunas deltävling i Funkisfestivalen 2021!

Stort grattis till Filippa Fors!

Med motiveringen: "Med enorm glädje och fantastisk scennärvaro levererar vår vinnare ett glittrande framträdande. Det är med glädje och stolthet som vi i juryn tillkännager årets vinnare av Funkisfestivalen i Vallentuna. Och vinnaren är Filippa Fors!" tog Filippa hem Vallentunas deltävling i Funkisfestivalen, trots hård konkurrens från elva andra duktiga artister.

Juryn hade ingen lätt uppgift, men de njöt verkligen av alla fina framträdanden. Filippa sjöng låten "This summer" och kompades av orkester med lärare från Vallentuna kulturskola.

Vinnaren

Deltävlingen livesändes lördagen den 13 november 2021 på Vallentuna Teater. På plats fanns även inbjuden publik. Livesändningen kan du se i efterhand, se länk nedan, till och med söndagen den 28 november 2021.

Semifinal på Nalen

Nu ser vi fram emot våren 2022, då Filippa ska möta andra representanter från kommuner över hela Sverige i finalerna. Mer information kommer under våren 2022.

Om Funkisfestivalen

Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Tävlingen ägde rum första gången år 2011 och blev genast en succé. Sedan dess har det blivit ett årligt återkommande evenemang. Funkisfestivalen drivs av föreningen Funkisglädje där Vallentuna kommun är medlemmar.

Målet med Funkisfestivalen är att skapa ett arrangemang som leder till att så många personer som möjligt med intresse för att sjunga ska få möjlighet att stå på scen och delta på sin egen nivå.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats