Varmt välkommen till Bosökarskolan

Nu är det dags för nästa kursstart av Vallentunas Bosökarskola. Du som vill veta mer om och träna på hur du aktivt kan öka chanserna till egen bostad är varmt välkommen. Det är kostnadsfritt och öppet för allmänheten.

Kursstart: 4 december 2019
Plats: Fabriksvägen 1B
Tid: Kl. 17-19

Anmäl ert intresse till bostadsamordnare Anders Åberg på e-postadress: anders.aberg@vallentuna.se

Vi kommer att gå igenom allt från bostadsköer till skillnaden mellan olika hyresformer och avtal samt vilka rättigheter och skyldigheter som gäller. I nära samarbete med integrationssamordnare och integrationshandläggare utbildas och stöttas målgruppen nyanlända bland annat genom Bosökarskolan.

Syftet med Bosökarskolan är att du varje vecka får lära dig att söka bostad på egen hand. Du får information om viktiga kanaler så som personliga nätverk, sociala medier och internetsökningar, men även hur du formulerar ansökningshandlingar, annonser och personliga brev. Via Bosökarskolan får du också tips på vad du bör tänka på inför möte med en hyresvärd.

Negar Mohades kom som nyanländ från Afghanistan och upplevde Bosökarskolan som en kulturkrockkudde.

– Personligen tror jag att själva integrationen gick mycket snabbare tack vare att jag hade min alldeles egna mentor som stöttade mig, både språkligt och kulturellt fick jag jättebra coaching, berättar hon.

Utöver att Negar Mohades har skrivit eget hyresavtal har hon även påbörjat en utbildning inom vård och omsorg och där tillägger hon att Bosökarskolan var ett startskott att börja bygga ett personligt och socialt nätverk i Vallentuna.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats