Start / Omsorg och hjälp / Nyheter omsorg och hjälp / Är du äldre och behöver stöd?

Är du äldre och behöver stöd?

Inställda aktiviteter, uppmaningar att undvika nära kontakt med andra människor och stanna inomhus. Många seniorers liv påverkas av rekommendationerna med anledning av Coronaviruset och viktiga sociala nätverk försvinner. Nu kan du få stöd av Vallentunas föreningar!

Som en försiktighetsåtgärd till följd av Coronaviruset och sjukdomen covid-19 uppmanas äldre personer att begränsa sina kontakter med andra människor under de kommande veckorna. Det innebär bland annat att så långt som möjligt undvika folksamlingar som i kollektivtrafik, affärer eller offentliga lokaler. Det gäller även om man känner sig frisk.

Många äldre som inte kan få stöd från anhöriga riskerar att känna sig isolerade och kan få svårt att få vardagen att fungera. Därför har Vallentuna kommun bett om hjälp från våra föreningar. Behöver du prata med någon en stund, få hjälp med information, handla mat och medicin eller ta en promenad på behörigt avstånd? Då kan du få hjälp av frivilliga ideella organisationer i Vallentuna.

Formuläret där du anger dina kontaktuppgifter och vad du behöver hjälp med hittar du nedan, se Lokala hjälpinsatser. Om du behöver hjälp med att fylla i formuläret så kan du kontakta vårt Kontaktcenter på telefon 08-587 850 00, vardagar kl. 08-18.

Ta hand om dig!

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats