Seniordagen 28 april

Varmt välkommen till Seniordagen 2022 den 28 april i Vallentuna Kulturhus. Det blir en dag fylld av aktiviteter för dig som är senior i Vallentuna.

På torsdag den 28 april är det dags för Vallentunas första Seniordag. Tillsammans med lokala pensionärsföreningar anordnar Vallentuna kommun en dag med föreläsningar, aktiviteter, sång och fika. Men också tips från lokala företag och föreningar på vad det finns att göra i kommunen.

Du får bland annat träffa polis och räddningstjänst, kommunala politiker och tjänstemän, träna seniorgympa och fallteknik. För den intresserade finns det även möjlighet att öka sin kunskap om digitalisering. Dessutom kommer professor Peter Strang och föreläser om den hälsosamma gemenskapen. Kl. 16 avslutas dagen med sånger från Allékören. Det blir en dag värd att minnas.

Friskt och aktivt liv

Temat för dagen är ett friskt och aktivt liv, och att det aldrig är försent att börja med nya goda vanor. Inom temat ingår relationer, kost och näring, fysisk aktivitet, hälsokontroller men också samtal och gemenskap.

Seniordagen inleds kl. 10 av kommunstyrelsens ordförande Parisa Liljestrand och avslutas kl. 16.30.

För att ta del av Seniordagens program, klicka på rubriken "Upplev Vallentuna" längst ner på sidan.

Föreläsningar filmas

För en del seniorer kan det vara svårt att ta sig till Vallentuna Kulturhus. Därför väljer Vallentuna kommun att filma dagens föreläsningar i direktsändning. Du hittar länken till föreläsningarna genom att klicka på rubriken "Seniordagen" längst ner på sidan.

Varmt välkommen!

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats