Start / Omsorg och hjälp / Nyheter omsorg och hjälp / Skilda världar höst 2019

Skilda världar - ny start i september

Man brukar säga att det är föräldrarna som skiljer sig, inte barnen. Men barnen går igenom sin egen skilsmässa. I en skilda världar–grupp får barnen ett alldeles eget utrymme, där de tillsammans med andra barn i liknande situation kan dela tankar, känslor och upplevelser.

Syftet med grupperna är att stärka barnens självkänsla och vi träffas mellan 8-10 gånger. Grupperna passar barn mellan 7-12 år (åldersindelat) där föräldrarna är skilda. Genom lek, fika, pyssel och samtal får barnen dela erfarenheter, samtidigt som de får hjälp att hitta nya vägar i en förändrad livssituation. Verksamheten arbetar med BRIS-materialet "Mina föräldrar är skilda".

För att barnet ska kunna delta i skilda världar-gruppen behövs båda vårdnadshavarnas godkännande. Innan första gruppträffen vill vi träffa varje barn enskilt tillsammans med en eller båda föräldrar/vårdnadshavare. Grupperna startar i mars.

Välkomna att kontakta oss gruppledare för en intresseanmälan eller för ytterligare information. Vi ses i Öppenvårdens lokaler på Sommarvägen 25, en trappa ned. Kursen startar i september.

Kontaktuppgifter

Mikael Nordgren

Barn- och familjebehandlare

Telefon: 08-587 862 56
E-post: mikael.nordgren@vallentuna.se

Charlott Gröndal

Barn- och familjebehandlare

Telefon: 08-587 856 38
E-post: charlott.grondal@vallentuna.se

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats