Start / Omsorg och hjälp / Nyheter omsorg och hjälp / Vaccinera dig i Vallentuna

Vaccinera dig i Vallentuna

Fyra vuxna personer med munnskydd

Ormstaskolans gamla gymnastiksal är nu en av många platser där man kan vaccinera sig mot covid-19. Mottagningen drivs av Prosalus på uppdrag av Region Stockholm. Genom en lokal mottagning förbättras möjligheterna för vallentunaborna att vaccinera sig på ett smidigt sätt. Detta innebär att minst 2500 doser kommer att distribueras per vecka.

För att uppmärksamma etableringen besöktes mottagningen av kommunstyrelsens ordförande i Vallentuna, Parisa Liljestrand (M), finansregionrådet, Irene Svenonius (M) och vårdutvecklingsregionrådet, Désirée Pethrus (KD). Beslutsfattarna välkomnades av Prosalus projektledare Anders Blomqvist och specialistläkare Gustav Soler.

- Om alla ser till att vaccinera sig kommer vi tillsammans att rädda liv, minska lidande och skynda på återgången till en mer normal vardag, säger kommunstyrelsens ordförande Parisa Liljestrand.

- Vallentuna förtjänar stort beröm för att ha möjliggjort denna lösning på ett smidigt sätt, säger Gustav Soler från Prosalus. Vi märker på besökarna hur de upplever vaccinationen som en målgång efter en lång och jobbig tid.
Det omfattande vaccinationsprogram som genomförs kräver mycket personal. Prosalus har, bland annat, annonserat efter pensionerad sjukvårdspersonal på Facebook. På mottagningen i Vallentuna arbetar ett antal hjältar som hjälper människor i deras eget lokalsamhälle och ställer upp i kampen mot pandemin.

Har du sjukvårdsutbildning och möjlighet att hjälpa till? Skriv till vallentuna@vaccinerad.se och visa ditt engagemang. Mottagningen i Ormstaskolans gymnastiksal kommer att finnas så länge den behövs.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats