Start / Omsorg och hjälp / Nyheter omsorg och hjälp / Vaccineringen har startat i Vallentuna

Vaccineringen har startat i Vallentuna

Söndagen den 27 december inleddes den omfattande vaccinationen mot covid-19 i Stockholms län.

Det är de särskilda boenden för äldre som ingår i den allra första vaccinationsomgången.

Nu har turen kommit till Vallentuna, på boendet Augustendal har nu några av de äldre som tackat ja fått den första den första dosen av vaccinet. Vaccineringen fortsätter sedan på Vårdbo, Korallen, Väsbygården och Stångberga.

Elvira Avdic är medicinskt ansvarig sjuksköterska på Vallentuna kommun och samordnar vaccinationen av de äldre i kommunens särskilda boenden för äldre, både i de kommunala och de privata.

– Vi som vaccinerar följer samma principer som vid den årliga vaccinationen mot säsongsinfluensa så det är egentligen inget nytt för oss. Vi är vana att ge vaccin. Vi är dock väldigt glada att vi nu kan erbjuda vaccin mot covid-19 till våra äldre här i Vallentuna och att turen nu kommit till oss. Både läkare och sjuksköterskor vaccinerar i team för att få det hela att flyta på så smidigt som möjligt.

Det är läkarna som är kopplade till varje särskilt boende som ordinerar vaccinet till dem som vill vaccinera sig. Det går inte att boka tid för vaccination, varken på särskilda boenden, för riskgrupper eller för allmänhet.

Vaccinationerna i Region Stockholm kommer att pågå under lång tid och tillgången till vaccin väntas vara ojämn. Det är därför lika viktigt som förut att vi fortsätter följa restriktioner och råd.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats