Start / Omsorg och hjälp / Nyheter omsorg och hjälp / Informationsträff om att starta upp SeniorNet i Vallentuna

Välkommen på informationsträff om att starta upp SeniorNet i Vallentuna

Just nu letar vi efter seniorer som vill lära andra seniorer använda IT. Är det du eller kanske någon du känner? Nu finns chansen att vara med och starta upp en lokal SeniorNet-klubb här i Vallentuna. Torsdag den den 30 september kl.10.30-11.30 bjuder vi in till informationsträff på Träffpunkten, Allévägen 10. Ingen föranmälan krävs och vi bjuder på fika. 

SeniorNet är en ideell, oberoende IT-förening som finns till för att sprida kunskap och hjälpa seniorer att använda modern digital teknik. Idag kan alltifrån att betala räkningar och ta del av vård och omsorg till att ha kontakt med vänner och familj genom videosamtal kräva digitala kunskaper.

Vi som kommun vill göra internet och digitala tjänster tillgängliga för fler. Därför vill vi nu hitta några digitalt intresserade seniorer som med vår hjälp vill starta upp en lokal SeniorNet-klubb och dela med sig av sina digitala kunskaper. Vi som kommun kan stötta föreningen att komma igång med till exempel lokal, teknik och samordning, men vi behöver några drivna seniorer som vill starta upp föreningen och planera verksamheten framåt för att det här ska bli verklighet.

Vill du veta mer? Kom på vår informationsträff, torsdag den den 30 september kl.10.30-11.30 på Träffpunkten, Allévägen 10. Ingen föranmälan krävs och vi bjuder på fika. Under träffen kommer du att få möta representanter från SeniorNet och Vallentuna kommun. Du kommer att få lära dig mer om initiativet, hur man startar upp en klubb och hur vi som kommun kommer stötta i arbetet. Det kommer dessutom finnas tid för frågor och idéer.

Tipsa gärna andra 55-plussare i Vallentuna som du också tycker är duktiga på digital teknik!

Torsdag den 30 september kl.10.30-11.30 bjuder vi in till informationsträff på Träffpunkten, Allévägen 10. Ingen föranmälan krävs.

Om du har frågor går det bra att maila till kommun@vallentuna.se

Senior med en ipad
Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats