Start / Omsorg och hjälp / Nyheter omsorg och hjälp / Var med och påverka Vallentunas äldreomsorg

Var med och påverka Vallentunas äldreomsorg

Dina synpunkter spelar roll. Det visar inte minst resultatet från Socialstyrelsens årliga undersökning "Vad tycker de äldre om äldreomsorgen?" från förra året. Då fick du som är 65 år eller äldre och som har hemtjänst eller bor på något av kommunens äldreboenden svara på hur du upplever äldreomsorgen i Vallentuna. Glädjande visade det sig att 95 procent av alla svarande har förtroende för personalen, och nästan lika många (93 procent) tycker att personalen visar ett gott bemötande.

Något som inte fick lika bra resultat var tillgängligheten till sjuksköterskorna på våra äldreboenden. Det tog vi till oss. Därför ser vi nu över en förändring som innebär att våra sjuksköterskor kan stationera sig på kommunens äldreboenden. Det gör vi för att våra sjuksköterskor ska kunna vara mer närvarande och finnas tillgängliga för de boende när de behövs.

– Äldreomsorgen finns till för våra äldre och därför är deras perspektiv det viktigaste verktyg vi har. Av den anledningen vill vi ta till oss av våra äldres synpunkter för att kunna erbjuda en äldreomsorg som möter deras behov, säger Ganimete Kalludra, utförarchef på socialförvaltningen i Vallentuna.

Gör din röst hörd

Just nu pågår undersökningen "Vad tycker de äldre om äldreomsorgen" för 2023, där du som senior med insatser får göra din röst hörd och berätta vad du tycker fungerar bra eller mindre bra inom din äldreomsorg. Dina synpunkter blir ett viktigt underlag för både kommunens tjänstemän och politiker inför planeringen av framtidens äldreomsorg. Enkäten skickas hem till den adress där du är folkbokförd.

– Det är viktigt för oss att få ett så stort underlag som möjligt eftersom vi använder resultatet för att utveckla verksamheten. Vi hoppas att många tar möjligheten att svara på enkäten i år, säger David Gyllenstråle, socialchef i Vallentuna kommun.

Känner du någon som har hemtjänst eller bor på ett äldreboende? Tipsa och hjälp gärna till att besvara enkäten.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats