Är ni en förening, Facebookgrupp eller annan sammanslutning och vill hjälpa?

I spåren av coronaviruset ökar behovet av hjälp och också viljan av att hjälpa till. Som kommun vill vi bidra till att enskilda invånare får hjälp av organisationer. Efter att Folkhälsomyndigheten kom ut med nya allmänna råd som ytterligare begränsar kontakten mellan människor innebär det risk för känslan av isolering.

Flera föreningar i Vallentuna stöttar redan personer som av olika skäl inte kan utföra vardagliga sysslor just nu. Det kan vara att prata i telefon en stund, delge information, handla mat och medicin eller ta en promenad tillsammans med lite distans till varandra.

Men det kan vara svårt för enskilda individer att veta var man ska vända sig för att få hjälp och därför försöker nu Vallentuna kommun samla alla initiativ och slussa den som söker stöd rätt.

Vet du inte vad just din förening skulle kunna erbjuda, men ändå vill hjälpa till? Hör av dig så kan vi bolla idéer!

Det utgår ingen ersättning från kommunen, utan engagemanget bygger på frivillighet.

Om du som privatperson vill hjälpa till rekommenderar vi att du engagerar dig i någon av frivilligorganisationerna. Ta kontakt med Kontaktcenter på telefon 08-587 850 00 eller via e-post kommun@vallentuna.se så förmedlar de kontakten vidare. Din insats är betydelsefull!

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats