Start / Servicemeddelanden / Roslagsvatten-underhållning av dricksvattenledning

Roslagsvatten-underhållning av dricksvattenledning norr om Ormsta

Roslagsvatten informerar:

Planerat underhållsarbete på dricksvattenledning norr om Ormsta natten mellan den 7/5 – 8/5 kl. 23.00 till ca kl. 05.00 med efterföljande kokningsrekommendation för ditt dricksvatten.

Före arbetet

Passa på att tappa upp några flaskor eller kannor med dricksvatten och förvara i kylskåpet så slipper du börja med att koka vatten direkt på morgonen.    

Efter arbetet

Efter ett arbete kan det uppstå missfärgat eller vitt (skummigt) vatten i ledningarna. För att få bort det kan du spola kallvatten i flera kranar tills missfärgningen försvinner. Missfärgat vatten beror ofta på att rost lossnar och följer med från ledningsnätet, detta är helt ofarligt. Är vattnet "vitt" beror det på att det har kommit in små mikrobubblor av luft i vattnet. Luft i ledningarna kan också medföra att det låter (spottar och fräser) från kranen när luften trycks ut av vattnet, fortsätt bara att ha kranen öppen tills vattnet kommer.   

När kokningsrekommendationen upphävs

När analysresultat är erhållna som bekräftar god vattenkvalitet upphävs kokningsrekommendationen av Roslagsvatten. Information om detta läggs då på Roslagsvattens hemsida roslagsvatten.se/vallentuna och sms-utskick görs till de som har registrerat sig för denna informationstjänst hos Roslagsvatten.   

Få sms direkt till din mobil!

Roslagsvatten använder en sms-tjänst för att informera om driftstörningar. Systemet skickar ett sms till din mobiltelefon med viktig information. Registrera ditt telefonnummer för att få sms. Om du inte får sms från Roslagsvatten, kan det bero på att ditt telefonnummer inte är registrerat på fastigheten. Du kan enkelt kontrollera och redigera dina uppgifter i registret. https://roslagsvatten.se/sms-tjanst/586  

Viktiga länkar:

Läs mer på roslagsvatten.se.

Bra att veta vid kokningsrekommendationer

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats