Hjälpmedel:

Öppen förskola

En mötesplats för barn och föräldrar. Besöken är avgiftsfria och det behövs ingen föranmälan. I öppna förskolan arbetar förskollärare och här finns leksaker anpassade för barn mellan 0-5 år.

Kom till Öppna förskolan Vallentuna!

Hit är alla barn 0-5 år välkomna tillsammans med förälder eller annan viktig vuxen. Här finns det möjlighet till fikastund, sångsamling, pyssel, enklare lunch vissa dagar. Här kan man knyta nya kontakter och prata om det viktigaste ledarskapet av alla, föräldraskapet!

Vi har fina lokaler med möjlighet till utklädning, böcker, pyssel och annat pedagogiskt material. Under hösten kommer det även anordnas föräldragrupper, höstpyssel, julpyssel, fotografering av barnen, besök från biblioteket, besök av specialpedagogen, temaonsdagar med olika ämnen t.ex. syskonrelationen mm.

Verksamheten planeras till stor del utifrån barnfamiljernas behov och önskemål. Mikrovågsugn, spis, porslin och bestick finns för er som vill värma lunch eller något annat. Besöken är avgiftsfria och det behövs ingen föranmälan. Kaffe/skorpa finns alltid till självkostnadspris. Bara kom!

Öppettider

Öppna förskolan öppnar igen tisdagen den 7 augusti.

Måndagar: Öppet 9 – 15. Sångsamling 10.30. Korv med bröd 10.45 – 11.30. 10kr st.
Tisdagar: Öppet 9 – 15. Sångsamling 10.30. Sångsamling främst för de minsta klockan 13.30.
Onsdagar: stängt för föräldrakurser och temadagar med föranmälan.
Torsdagar: Öppet 9 – 15. Sångsamling 10.30. Sångsamling främst för de minsta 13.30.
Fredagar: Öppet 9 – 14. "Skrammel och bank" sångsamling klockan 10.30. Hemmagjord soppa med bröd klockan 11.00. 20 kr st.

Avvikande öppettider under hösten 2018

Vecka 40 är det stängt (1-5 oktober)

Vad händer på Öppna förskolan hösten 2018?

Utedag. Alla onsdagar fram till den 5/9 är vi ute på Öppna förskolan gård mellan klockan 9 – 12.30. Vi gräver i sandlådan och äter korv. Är vädret alldeles för dåligt så är vi inne.

Föräldrakurs för dig som vill fördjupa dig i föräldraskapets funderingar. Vi ses här på Öppna förskolan fem gånger i höst och diskuterar vårt ledarskap i familjen, självkänsla, gränser, syskonrelationen, kommunikation, partnerskap och en hel del annat. Vi ses på onsdagsförmiddagar mellan klockan 9.30 – 11.30 och barn upp till ca 9 månader kan följa med. Har du funderingar eller vill anmäla dig så hör av dig till mig per mail (se nedan). Datumen som gäller är 12/9, 19/9, 26/9, 10/10 och 17/10.

TemaOnsdagar. Vill du vara med en, två, eller kanske alla gånger? Vi träffas på Öppna förskolan och fördjupar oss i något av ämnena nedan tillsammans med andra föräldrar. Du väljer själv vilket ämne som intresserar dig och det går bra att komma bara en av gångerna. Anmäl dig direkt till Öppna förskolan senast måndag samma vecka du vill vara med via mail eller via Facebook sidan, där heter vi "Öppna förskolan Vallentuna". Barn upp till ca 9 månader kan vara med på träffen. Träffarna är kostnadsfria och det finns fika till självkostnadspris. Dessa teman kommer finnas under hösten:

  • 24 oktober. Föräldrars ledarskap. Vem vill jag vara för mitt barn?
  • 31 oktober Självkänsla, vad är det och hur kan jag bidra?
  • 7 november. Gränser, vad är det och hur gör man?
  • 14 november. Fokus på syskonrelationen.
  • 21 november. Kommunikation, hur kan jag prata för att nå fram?
  • 28 november. Partnerskapet, vad händer med relationen när barnen kommer?


Fotografen. Vår duktiga fotograf Anne kommer till Öppna förskolan den fredagen den 12 oktober på förmiddagen. Anmälan här på Öppna förskolan.

Pappaträff. Vi ses söndagen den 23 september mellan klockan 13 – 15 och pratar om föräldraskapet. Vilka egenskaper vill jag bidra till hos mitt barn? Hur gör jag det? Vad är självkänsla egentligen? Anmälan via mail eller FB "Öppna förskolan Vallentuna".

Rim och ramsstund. En gång i månaden så kommer biblioteket hit och har rim och ramsstund. Kul! Det är alltid en torsdag klockan 10.30. Följande datum gäller: 13/9, 18/10, 15/11 och13/12. Välkomna!

Skrammel och bank. På fredagar tar vi i lite extra på sångsamlingen klockan 10.30 och använder lite fler rytminstrument.

Specialpedagog Maud Hallberg Andersson kommer till oss fyra gånger under hösten och lär oss om tecken som stöd, TAKK. Kul! Följande datum gäller: 11/9, 9/10, 6/11 och 6/12. Hon finns här på förmiddagen mellan klockan 9-11. Välkomna!

Julpyssel. Söndagen den 2 december så kan ni komma hela familjen och julpyssla. Vi ses i Öppna förskolans lokaler mellan klockan 13-15 och dricker glögg och pysslar.
Ni är alltid välkomna eller maila öppna förskolan, eller varför inte besöka oss/gilla på Facebook så får du alltid den senaste informationen, där heter vi "Öppna förskolan Vallentuna".

Välkommen!

Susanna Sohlberg
Förskollärare

Sidan granskad den 20 juni 2018