Hjälpmedel:

Kultur i förskola och skola

Kulturförvaltningen erbjuder barnteater, biblioteksbesök och kulturprojekt till barn i förskola och skola.

Teater för förskolan vårterminen 2018

Det blir en vår med många intressanta förskoleföreställningar. Föreställningar som behandlar teman som att tappa bort sig själv, extistesiella frågor och starka vindar, men självklart med en stor dos humor och lekfullhet.

Först ut är Pygméteatern med Har du hört att Rosie bitit i gräset? En föreställning fritt efter Pernilla Stalfelts Dödenboken. Var kommer man när man dör? Hur ser gud ut? Om hon finns vill säga... I mars kommer Boulevardteatern med sin föreställning Tappa bort! Som bjuder på situationskomik för 2-4 åringarna. Hedmans teagter gästar våra filialer i Kårsta och Karby med Ture blåser bort, fritt efter boken ab Thomas och Anna-Clara Tidholm. Sist men inte minst har vi Teater Tre på besök med Eli & Rio, ett äventyr i hemmets alla rum där Teater tre tar sig an identitetsfrågor med humor och öppenhet. 

Barnteater anordnas vanligtvis under höst- och vårterminerna. En översikt över utbudet och information om bokning av biljetter skickas till förskolorna två gånger om året.

Inbjudan till förskoleteater

Läs mer om föreställningarna i vår

Här kan du hämta anmälningsblanketten

Kulturskolans interaktiva äventyr

Ett Äventyrsmysterium Clara och Flora Kulturskolan

Succén med Kulturskolans äventyr för 5,6-åringarna fortsätter 2018 och 2019!

Här kan du läsa mer och boka plats

Under båda våra interaktiva äventyr, Äventyrsmysteriet samt Rädda RymdRonja! kommer barnen till kulturskolan måndagar, i fyra veckor á ca 50 minuter. Varje tillfälle inriktar sig på ett tema, t.ex. prepositioner eller återvinning, vilket kan inspirera pedagogerna att jobba vidare med dessa på förskolan. Efter varje tillfälle får gruppen med sig en uppgift att utföra till nästa gång. Det kan exempelvis vara att rita något vi arbetat med under lektionen. De interaktiva äventyren riktar sig till 5-6 åringar. I äventyren introducerar vi barnen till bland annat drama och språkutveckling genom fantasi, problemlösning, kommunikation och samarbete.

Ett Äventyrsmysterium

På Kulturskolan möter barnen Blomtrollet Flora. Hon bor i skogen men tycker om att hänga på Kulturskolan och ta del av allt kul som händer där. Nu är det så att hon har hittat en skattkista och behöver barnens hjälp att lösa mysteriet med skatten och hitta den försvunna nyckeln. Tillsammans med Flora möter barnen olika spännande karaktärer som hjälper dem på vägen.

Rädda RymdRonja

SuperSperia är superhjältinnan som vill hjälpa alla, mjuka eller balla! Nu har hon fått en utmaning hon inte är van vid, det är nämligen en rymdvarelse som behöver hennes hjälp! Hon ska verkligen göra sitt yttersta, men ibland kan det vara bra att be om hjälp. SuperSperia har bjudit in era barn att hjälpa henne i jakten på en lösning och dessutom kommer hon ta hjälp av hennes vänner. Allt för att hjälpa RymdRonja ta sig hem till sin egen planet.

 


Sidan granskad den 15 juni 2018