Hjälpmedel:

Hjälmstaskolans musikklasser åk 7-9

 I Hjälmstaskolans musikklasser får du möjlighet till utökad musikundervisning i veckoschemat. Vi läser kurser i körsång, spela i band, musikteori, musikhistoria och kommunikation samt dans/rytmik. Du får också möjlighet att delta i olika konserter som vi förbereder under terminens gång. Du undervisas av utbildade musiklärare med gedigen erfarenhet från Vallentuna kulturskola.

Hur arbetar vi?

Vi har 4 timmar musik i veckan. Musiken delas upp i olika kurser där du får möjlighet att utvecklas inom allt från att spela och sjunga tillsammans med andra till att lära mer om musikens värld. Vi skapar förutsättningar för dig att utvecklas utifrån dina förkunskaper och intressen. Vi skapar också flera tillfällen till framträdanden inför publik.

Vad innehåller våra kurser?

Här är korta beskrivningar av vilka moment våra kurser innehåller.

Körsång

Vi arbetar bland annat med unison och flerstämmig sång, hur man tar hand om sin röst och olika sångtekniker, tajming samt improvisation. Vi uppträder vid skolans högtider och konserter.

Spela i band

Här får man lära sig att spela gitarr, bas, trummor, piano och även sång. Du kommer att ingå i ett band tillsammans med dina klasskamrater och ni kommer att få uppträda vid olika konserter och föreställningar.

Musikteori

Vi lär oss musikens olika byggstenar som: noter, låtform, ackord, melodiläsning, rytmläsning m.m.

Musikhistoria och kommunikation

Här arbetar vi med musikens historia, musiktraditioner, hur vi kommunicerar med musik och hur musik i media påverkar oss.

Hur ansöker jag?

Vi tar emot ansökningar till åk 7. Gå in på vallentuna.se/skolval för att skicka din ansökan.

Sidan granskad den 10 oktober 2017