Hjälpmedel:

Kulturskolans Melodifestival 18/11

Egna bidrag, egen musik, eget framförande!

För fem år sedan skrev Håkan Mossberg "Jag har svårt att föreställa mig något annat än att Vallentunas kulturskola är unik, för det knappast kan bli bättre än så här". Citatet gällde Kulturskolans stora Melodifestival 2012 och nu är det dags igen. Den 18 november bjuds du in till att uppleva en show där över 100 personer är inblandade!

Bidragen till Melodifestivalen är skrivna av Kulturskolans elever och framförs av eleverna själva. Scenen kommer fyllas av de tävlande ackompanjerade av hela Vallentuna Ungdomssymfoniorkester och bidragen presenteras av teaterelever. Mellan bidragen framträder körer, musikalelever samt dansgrupper.

- Kulturskolan Vallentuna har en otrolig styrka i att vi lyckas så bra med samarbete över ämnesgränserna. Vi har under flera år satt ihop föreställningar där musik, dans, teater och bild & form-ämnena syns tillsammans och där våra elever får samarbeta, säger Anna Lodenius Sjödin, kulturproducent i Vallentuna.

Under Melodifestivalen kommer publiken få rösta fram sin egen favorit med hjälp av ett digitalt röstningsförfarande. På plats finns också en jury som bland annat består av Lovisa Kronsporre, som är ordförande Kulturnämnden, och gamla elever som gått vidare i högre musikstudier samt andra musikprofiler från Vallentuna.

Kulturskolans Melodifestival ges på Vallentuna Teater lördag 18/11 kl. 15.00. Fri entré-som alltid till Kulturskolan Vallentunas evenemang. Begränsat antal publikplatser-kom i tid! Välkommen!

Sidan granskad den 13 november 2017